Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Curl PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Artu123
Mam kilka linijek kodu curl php. Co się stanie jak serwer nie obsługuje curl php?? wyskoczy jakiś błąd?
markonix
Call to undefined function prawdopodobnie.
Artu123
Cytat(markonix @ 13.12.2012, 16:56:20 ) *
Call to undefined function prawdopodobnie.

mam strone:

header

content

footer

pomiedzy header a content mam kod php w ktorym jest curl, czyli jezeli serwer nie obsluguje curl to pomiedzy header a content bedzie napis

Call to undefined function.questionmark.gif

Drugie pytanie to czy da sie pierwsze sprawdzic czy serwer obsluguje curl a pozniej dopiero wykonowac czynnosci zwiazane curlem aby uniknac wyswietlania tego bledu?
PawelC
Wrzucasz w pusty plik php ten kod
  1. <?php
  2. ?>

i wyświetlasz go w przeglądarce, będziesz wiedział jakie moduły na serwerze są aktywne. Później możesz w przeglądarce wcisnąć CTRL + F wpisać curl i wyszukać czy curl jest aktywny. Na 99.9% darmowych serwerów curl jest wyłączony.
Artu123
Cytat(ExPlOiT @ 13.12.2012, 17:03:16 ) *
Wrzucasz w plik php ten kod
  1. <?php
  2. ?>

i wyświetlasz go w przeglądarce, będziesz wiedział jakie moduły na serwerze są aktywne.

tyle to ja wiem smile.gif

1. <?php $c = curl_init(); curl_setopt($c, CURLOPT_URL, "strona.pl"); curl_setopt($c, CURLOPT_NOBODY, 1); curl_exec($c); if(curl_getinfo($c, CURLINFO_HTTP_CODE) == 200) { echo 'plik istnieje'; } ?>

dokładnie coś takiego mam,

1. <?php if(curl_init()) { $c = curl_init(); curl_setopt($c, CURLOPT_URL, "strona.pl"); curl_setopt($c, CURLOPT_NOBODY, 1); curl_exec($c); if(curl_getinfo($c, CURLINFO_HTTP_CODE) == 200) { echo 'plik istnieje'; } } ?>

czy coś takiego rozwiąże problem??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.