Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wczytywanie dużych plików
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Pro > Archiwum Pro
ulyses
Sprawa wyglada tak:

Otoz pisze sobie maly analizator do niemalych logow. Niektore maja nawet 20-30 MB i na ich wielkosc nie mam wplywu. Jezeli uzyje fread to samo wczytanie calego pliku, ktory zajmuje ok. 20MB zabiera ok. 10 s (PIII 800/128MB RAM), jak uzyje do fread jeszcze explode to juz wogole kaszana, bo skrypt sie wykonuje ponad 30 s (nawet nie wiem dokladnie ile, bo mi zalezy na czyms szybkim, wiec nie sprawdzam). Jak uzyje file, to tak samo wiecej niz 30 s. No i jak to teraz zrobic? Moze ktos ma doswiadczenia, propozycje? Moze 'lamac' plik na jakies mniejsze tempy i wczytywac mniejsze pliki, np. po 2MB, a moze istnieje jakies rozwiazanie, ktore pozwoli dzialac na jednym pliku 20 MB?

Z gory dzieki za pomoc,
Dla scislosci, szukalem troche na forum i w sieci i nie znalazlem, czegos co pozwoliloby na rozwiazanie tego problemu, wiec pozwolilem sobie napisac smile.gif

Janusz
Bora
ini_set" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual max_execution_time "30" PHP_INI_ALL
ustaw wiecej

fscanf" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual dziala szybciej przy dużych plikach
kszychu
Cytat(Bora @ 2004-09-16 12:04:42)

Bora: czytaj ze zrozumieniem...
Bora
pewnych rzeczy sie nie zmieni duży plik to duży plik zresztą jest to analizator wiec może trwać troche dłużej

zresztą polecam skorzystać z fscanf porównywałem i działa szybciej na dużych plikah. ale czasmi i tak będzie dłużej niż 30 s z racji wielkości plików i jest to nie do przeskoczenia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.