Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][JavaScript] Pobranie id w ajax + jquery?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Randallmaster
Witam serdecznie,

Posiadam stronę internetową która w nowym dialogowym oknie ( dialog() ) dodaje nowy rekord. Później po zamknięciu okna dialogowego informacje te chciałbym wyświetlić w pozycji Select. Oczywiście wszystko jest ok tylko że w bazie danych mam auto_incorrect jak pobrać ten rekord ( id) który nie był dodawany w formularzu.

1. $.ajax({
  2. type: "POST",
  3. url: "../ins/nazwa.php",
  4. data: data,
  5. success: function(){
  6. var row = '<option selected>' + rekord1.val() + ':' + rekord2.val() + '</option>';
  7. $('#select').append(row);
  8.  
  9. }
  10.  
  11. });

Dokładnie chodzi mi o tą linijkę:

1. var row = '<option selected>' + rekord1.val() + ':' + rekord2.val() + '</option>';

<option value=" i tutaj muszę opbrać id...
b4rt3kk
Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi? Dokładnie to zdanie, jakoś jaśniej? Jakim formularzu?

Cytat
Oczywiście wszystko jest ok tylko że w bazie danych mam auto_incorrect jak pobrać ten rekord ( id) który nie był dodawany w formularzu.

Ale jeśli chcesz pobrać id ostatnio dodanego rekordu to zwróć go w pliku php nazwa php. Tj. po poprawnym dodaniu wyświetl go zwyczajnie poprzez echo i odbierz odpowiedź za pomocą ajaxa (musisz przerobić nieco funkcję).
Randallmaster
Pliki tworzyłem przy pomocy tego skryptu:

http://www.webskrypty.pl/2010/dodawanie-re...-pomoca-jquery/

mój plik nazwa.php wygląda tak samo jak plik insert.php w tym artykule(poza moimi danymi)

Rozumiem że w wpliku nazwa.php zrobić formułe select * form.... i poprać według nazwy?

Tylko później będę miał problem z przerobieniem danej na ajax
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.