Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Okno wyboru daty i przekazanie jej do następnej strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Bielik
Witam

Chciałem zrobić taką mała podstonkę na której użytkownik wybierał by datę, następnie ta data była by przekazana do następnej strony, gdzie były by pobierane dane z bazy na bazie daty określonej przez użytkownika wcześniej. Wymyśliłem taki kod, niestety nie przekazuje on daty do następnej strony
  1. <form action="#" method="post" enctype="multipart/form-data" onsubmit="return false">
  2.  
  3. <input type="date" id="data" name="data"/>
  4.  
  5.  
  6. <button type="submit" name="submit">
  7. <a href="1.php?data=<? echo $_POST['data']; ?>">Test</a>
  8. </button>

nie wiem jak ta datę uzyskać, dodać jakąś pętle która by pozwoliła ten wynik przeanalizować czy co
nospor
Przesłanie daty dalej ma się odbyć przez formularz, a nie przez link, jak ty to robisz. Poczytaj jak się wysyła formualarze, bo na tym leżysz.
Bielik
Dalej jest formularz który sprawdza czy data (obecnie data systemowa) znajduje sie już w bazie, jeżeli tak to pobiera cały wpis z bazy i pozawala go poprawić, jeżeli nie to tworzy nowy pusty wpis. Dlatego zależy mi na pobraniu tej daty na początku, aby można było poprawić wpis z jakiegoś innego dnia niż obecnego
nospor
Nierozumiemy się. Wyjaśniam ci, że kod co podałeś jest zły a conajmniej dziwny. Co zrobisz z tą ifnormacją to Twoja sprawa smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.