Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Publikowanie na fb przez CRONA
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
promarian1970
Witam

Mam problem, ponieważ napisałem skrypt automatycznie dodający zdjęcia do fan page na Facebook'u.
Chciałem go połączyć z CRONem. I tu pojawia się problem. CRON jest ustawiony na co pół godziny. Ale zdjęcia dodają się w nieregularnym odstępie czasu np co 3 minuty następne za 5 minut następne za 20 minut. Uruchamiając skrypt ręcznie wszystko działa poprawnie. Zdjęcia dodają sie z chwilą uruchomienia skryptu. CRON też działa poprawnie napisałem dla sprawdzenia

1. <?php
  2. mail('caffeinated@example.com', 'My Subject', 'message');
  3. ?>

i wysylał sie co pół godziny.

Ustawienia CRONA

1. 0,29 11-23 * * *
  2.  

Nie mam pojęcia czym to może być spowodowane.

Moze macie jakieś propozycje.
Mary$
Z tego, co pamiętam, to CRON zawsze po wykonaniu skryptu wysyła powiadomienie mailowe z outputem, który dał ten skrypt.
Propozycja moja jest taka, aby zajrzeć w ten raport i zobaczyć, czy w ogóle on ten skrypt odnalazł oraz dodać w skrypcie jakieś echa, które będą informowały o postępie wykonywania skryptu (albo chociaż po jednym na początku i na końcu skryptu, żeby sprawdzić, czy nie wywala się on gdzieś po drodze nie informując o błędach).
promarian1970
  1.  
  2. Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/kaczor/public_html/aktual_fanpage/index.php:4) in /home/kaczor/public_html/aktual_fanpage/facebook.php on line 37
  3.  
  4. Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/kaczor/public_html/aktual_fanpage/index.php:4) in /home/kaczor/public_html/aktual_fanpage/facebook.php on line 37
  5.  

Wyskakuje ten błąd.

Ktoś wie jak sobie z nim poradzić
djgarsi
1. UTF-8 bez BOM
2. dodaj buforowanie ob_start();
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.