Użytkownik przechodząc do mojej aplikacji na Facebooku zostaje przekierowany do tego pliku, który ma na celu pobranie jego podstawowych danych i wpisanie do specjalnej tabeli stworzonej w osobnej bazie danych. Wszystko działałoby prawidłowo, jednak gdy przechodzę do aplikacji, w tabeli powstaje nowy wiersz zupełnie pusty oprócz pola dotyczącego hasła (generowane jest losowo).
Na jednym forum dostałem poradę:
Cytat
"Poczytaj sobie o zasięgu zmiennych w PHP. W Twoim przypadku zmienna $me jest widoczna tylko wewnątrz funkcji getUser(). Zwróć ją sobie z tej funkcji przez 'return $me' i zmień wywołanie funkcji na '$me = getUser($facebook)'. Notabene, to samo dzieje się ze zmienną $facebook - musisz zmienić wywołanie funkcji 'connectToFacebook()' na '$facebook = connectToFacebook();'." "
Proponowane zmiany wprowadziłem a w kwestii zasięgu zmiennych dodałem polecenie "global" dla zmiennej $facebook i $me. Efektów nie było, do tabeli nadal trafia pusty wpis.
Nie wiem, czy coś robię źle czy ten kod jest niepoprawnie sformułowany, dlatego prosiłbym o Waszą pomoc. Z góry dziękuję.