Cytat(!*! @ 17.03.2013, 13:22:56 )

Jak pisząc po polsku, używasz obcych wyrazów, wychodzisz na kretyna. ;)
Byłem przygotowany na tego typu posty z Twojej strony

Jednak przyznaje - mogłem użyć polskiego odpowiednika.
Cytat(!*! @ 17.03.2013, 13:22:56 )

Tu chodzi o sam fakt. Namaluj kotka, My Ci powiemy żebyś domalował wąsy, a kotek z wąsami zejdzie za milion $, tylko dlatego że je ma, ale to nie Ty wpadłeś na pomysł ich domalowania.
To by się zgadzało, jednak ja prezentuje swoje produkty. Nie pytam co warto byłoby "domalować".
Może faktycznie temat posunął się za daleko. Z całą pewnością nie chciałbym "oszukać" nikogo a tymbardziej przyszłego pracodawcy. Zresztą wcześniej czy później obróciłoby się to przeciwko mnie.
Cytat(Crozin @ 17.03.2013, 13:32:46 )

Nie chcesz rzucać kurwami, a jedną rzuciłeś tylko w innym, powszechnie znanym języku. Chociaż faktycznie "fuck" ma słabszy wydźwięk - przynajmniej dla mnie. Przyczepiłem się, bo nasz język ma naprawdę bogaty asortyment mniej lub bardziej dosadnych wulgaryzmów. Jednak porzućmy już ten nieistotny temat, na przyszłość jedynie: cholera. ;)
Gdybym się w ten sposób zastanowił, na pewno użyłbym polskiego odpowiednika. Przeważało w tedy odczucie wstydu spowodowane walnięciem błędu ortograficznego w czymś dość ważnym.

Właśnie to miałem na myśli pisząc o wspólnej pracy forum. Taka próbka ma zaprezentować przeciętny kod jaki wychodzi spod Twoich palców. Ani jakiś śmieciowy, odpalany raz na pół roku, ani jakiś dopracowany i dopieszczony specjalnie pod prezentację. Innymi słowy, taki jaki będziesz na co dzień klepać w pracy, gdzie nikt nie powie Ci czy to lepiej wywalić, czy tamto dodać. Może określenie "oszustwo" było nieco za mocne, ale na pewno jest to pewnego rodzaju wprowadzenie w błąd swojego potencjalnego pracodawcę.
Zawsze wolę się do wszystkiego jak najdokładniej przygotować. Też pomyślałem, żeby nie przedobrzyć bo wyjdzie sztucznie.
Jednak nie o to mi chodziło. Jak już pisałem, chciałem poznać ogólne oczekiwania pracodawcy, a jak już wrzuciłem kod to dodatkowo doszło pytanie: 'czy się nadaje'.

Zaś co do samej próbki. Najlepiej gdy zamiast jakiejś pojedynczej klasy możesz podlinkować jakiś mały projekt, moduł projektu czy najlepiej jakąś bibliotekę. Tam widać czy potrafisz organizować swój projekt, czy utrzymujesz jako taki porządek. Daje to pełniejszy obraz, szczególnie jeżeli chodzi o OOP.
I tak też postanowiłem. Udokumentuje ładnie kod, oddziele widok od imitacji modelu, dodam kilka rzeczy które zrobiłem wczoraj i zaprezentuję całość.