Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: W czym napisać podobną aplikacje
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
mercii
Witam
Chciałbym napisać moduł do mojej aplikacji podobny do tego jak na stronie:
http://www.notatnik.wyjdzzamnie.pl/stoly/
W czym pisać takie rzeczy. Rozumiem że to JAVA. Czy istnieją jakieś frameworki/ pluginy którę mogą ułatwić mi pracę nad takim rozwiązaniem.
Czy może w HTML5 da radę?
Nie mam pojęcia jak się za to zabrać.
Z góry dziękuje za wskazówki.
nospor
Bierzesz się za pisanie czegoś, a masz problemy z czytaniem. Proszę, o to zasady działu, w którym napisałeś temat
Temat: Zasady panujace na forum Algorytmy klasy funkcje

Przenosze
!*!
To nie jest java, ale javascript już tak. Można to napisać w JS (jQuery), lub cavas (html5).
PrinceOfPersia
Cytat
W czym pisać takie rzeczy. Rozumiem że to JAVA.

Nie Java tylko JavaScript. Applety Javy są już bardzo rzadkie, teraz się robi głównie w JavaScript, języku który nie ma nic wspólnego z Javą.

Cytat
Czy istnieją jakieś frameworki/ pluginy którę mogą ułatwić mi pracę nad takim rozwiązaniem.
Czy może w HTML5 da radę?

w HTML5 owszem, a raczej w HTML, CSS i JavaScript. Da radę. Łatwo by można było to zrobić w jQuery (bibliotece do JavaScriptu) z użyciem funkcji/ficzera 'draggable' (do przesuwania obiektów po ekranie). Na pewno będą Ci potrzebne podstawy JavaScriptu - funkcje, zmienne, zasięgi zmiennych etc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.