Mam problem z odbiorem danych w akcji kontrolera po stronie PHP, ale również po stronie jQuery w metodzie success.
Jeśli chodzi o odbiór danych to patrząc w firebugu w konsoli widać że POSTEm przesłana jest zmienna i dokładnie w to miejsce które mnie intersuje:
POST http://costam/test
Parameters: test 100
Niestety w akcji kontrolera danych nie ma

Jeśli chodzi o odpowiedź w json to również jest jakiś problem ponieważ jak widać poniżej gdy w jQuery ajax w metodzie success piszę: console.log('jakis tekst'); to tego w konsoli firebuga nie widzę.
Wyraźnie widać że nie ma chyba komunikacji między jQuery ajax a akcją kontrolera w php. Mogę prosić o podpowiedź co może być nie tak ?
Kod poniżej:
w kontrolerze PHP następująca akcja:
public function testAction() { $arrayOffer['cos'] = 3; $offerId = $_POST['test']; // dalsze operacje na pobranych postem danych (które nie działają obecnie) // wysłanie json danych jako odpowiedź }
w pliku .js :
$(document).ready(function() { var myData = '100'; $("#offerButtonActive").click(function(){ $.ajax({ url: "costam/test", type: "POST", dataType: "json", data: { test: myData, }, success: function(data){ console.log('tekst który się nie wyświetla przy testach, a więc dowód na to że dane nie otrzymję z akcji'); } }); });
dzięki
ok temat zamknięty ...
w sumie mały szczegół mi umknął
w .js w miejscu gdzie jest wpisany URL brakowało jednego slasha :
było tak:
url: "costam/test",
a miałobyć tak:
url: "/costam/test",
teraz wszystko działa