Z góry uprzedzam, że z Symfony2 nie pracuję zbyt długo i to pierwsza rzecz jaką na tym buduję, dlatego mogę jeszcze nie pojmować do końca niektórych filozofii. W takim razie z góry dziękuję za naprowadzenie na dobrą drogę, gdzie doczytać coś ważnego itp.
Mam taki oto problem. Wygenerowałem CRUD dla pewnego Entity. Jest to entity o nazwie File, która ma przechowywać pliki dla danego newsa. I chciałbym, żeby to działało na zasadzie że jest adres /news/{newsId}/files/(add/edit/...).
Wymyśliłem taką konstrukcję, że przekażę ten parametr dla całej klasy, a w konstruktorze sprawdzę sobie czy w ogóle taki news istnieje i czy dana osoba ma prawo do niego coś dodawać.
I taki oto kod:
/** * File controller. * * @Route("/news/{newsId}/files") */ class FileController extends Controller { public function __construct(?) {
}
I teraz, czy jest możliwość stworzenia takiego konstruktora do którego przekazany zostanie ten parametr, czy muszę do każdej z metod dodać go osobno i tam jakoś to obsługiwać?
Z góry dziękuję za pomoc.
EDIT: Nie wiem czemu, ale jak dodaje tag Symfony2 tylko to wyświetla alert, że muszę dodać tag... Jak mogę to poprawić?