Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony2][SF][SF2]Generator Sensio rozszerzenie - modyfikacja
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
basso
Witam.
Ostatnio przerabiam generator, bo chcę aby ładnie się generował CMS. Wszystko świetnie idzie tylko jedna rzecz mnie zblokowała.
Czy ktoś wie, jak wywołać w /skelete/crud/views/index.html.twig.twig akcje renderującą moją akcję ?
{%- render "BackendPagesBundle:Pages:createdeleteform" with { 'id': entity.id} %}

Nazwa Bundli jest tutaj na sztywno bo nie chciałem się bawić w zmienne, po prostu nie rozpoznaje mi polecenia redner ;/ "Unexceptet tag "render" <excepting closing tag for the "if" tag defined near line 64") in /index.html.twig.twig

Nowe akcje i widoki do nich mi generuje i jest to prześwietna sprawa, bo do tej pory w wygenerowanym CRUD dopinałem sam akcje, teraz mi to z buta leci... tylko chciałem je wywołać w innych widokach i lipa sad.gif
Na pewno oni tutaj używają include {%- include "views/others/actions.html.twig.twig" %} i im to działa, render coś nie chce.

Kojarzy ktoś może ten temat?
blackroger
a jaką masz wersję? wiem że od symfony 2.2 zmiast render powinno być: {% render(controller('BackendPagesBundle:Pages:createdeleteform', 'id': entity.id)) %}
basso
A no tak... zapomniałem, mam 2.2 smile.gif , po testach dam znać czy pomogło. Dzięki

No miałeś rację... z rozpędu wrzuciłem ze strony nie zauważyłem version , bo tamto było dla 2.0 smile.gif

Prośba o niezamykanie wątku bo jeszcze będę miał co do rozszerzeń kilka pytań, ale to wieczorkiem. Pozdro smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.