Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]pobieranie wartości z 'a'
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
artero
Witajcie. Napotkałem kolejny problem na swojej drodze w budowaniu strony którego sam nie jestem w stanie rozwiązać.
Potrzeby

Potrzebuję aby menu było na obrazkach a sub-menu na tekście.
Strona jest postawiona na WP.
Do menu jest wykorzystywane nav-menu z wordpressa.

Opis problemu

Po głębszym zapoznaniu się z nav-menu zauważyłem że posiada on tylko jedną funkcje tworzenia menu (ul,li,a itp...) także sub-menu i menu(pierwszego poziomu) jest tworzone w tym samym kawałku kodu. Pomyślałem że mogę po prostu wywalić z menu tekst ale najpierw pobrać ten tekst z sub-menu. No i spoko udało się, myśle fajnie rozwiązałem problem ale jednak się nie udało. Bo jak dodałem kolejny element do sub-menu to on ma ten sam tekst co pierwszy ;/

1. $( '.link' ).each(function () {
  2. var valueMenu = $('.display .link').html();
  3. $('.link').html('');
  4. $('.sub-menu .link').html(valueMenu);
  5. });

a na stronie:

SmokAnalog
Możesz to zrobić o wiele lepiej, z poziomu PHP używając własnego walkera dla menu.

Twój kod jQuery jest do wymiany, całkowicie zepsuty. Za każdą iteracją nadpisujesz "wszystko".
artero
Ok no dzięki za taką pomoc wink.gif w sumie nic nie dało mi to że powiedziałeś że mam zrobić nowego Walkera(tak wiem to są te skrypty[czy jakos tak] do nav-menu) bo w sumie nie wiem za bardzo jak ma on wyglądać dlatego robiłem to w taki sposób ;/ no ale dobra dzięki smile.gif

EDIT:
Problem rozwiązany smile.gif rozwiązanie:
  1. if($item->object == 'product')
  2. $item_output .= $args->link_before . apply_filters( 'the_title', $item->title, $item->ID ) . $args->link_after;
  3.  
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.