Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php DOM i wiele wyników
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kamykthm
Witam,
używam php dom do pobierania treści, lecz mam problem z przeniesiem wielu wyników do jednego stringa, poniży kod działa poprawnie, leczy gdy tylko daje gdziekolwiek indziej $wynik wypluwa mi tylko jeden wynik a powinno np. 10, bo jest 10 takich divów z klasą, kombinowałem z array ale też dupa, będę bardzo wdzięczny za pomoc.

1. foreach($url->find('span[class=person]') as $wynik)
  2. $wynik->find('a',0)->plaintext . ',';
freemp3
Gdzie zapisujesz wynik? Ta konstrukcja owszem działa poprawnie, ale wynik leci w powietrze. Trzeba dodać zmienną, która będzie zapisywała to co chcesz wyciągnąć.
kamykthm
Cytat(freemp3 @ 25.07.2013, 12:01:08 ) *
Gdzie zapisujesz wynik? Ta konstrukcja owszem działa poprawnie, ale wynik leci w powietrze. Trzeba dodać zmienną, która będzie zapisywała to co chcesz wyciągnąć.

Wynik wcześniej uzyskiwałem przez:

2. echo $wynik->find('a',0)->plaintext . ',';

lub

2. echo $abc = $wynik->find('a',0)->plaintext . ',';

..1 kod daje wszystko i jest ok lecz drugi kod czas wyświetla mi tylko jeden, a nie kilka.
freemp3
Drugi kod wyświetla cały czas ostatni wynik ponieważ nadpisujesz zmienną $abc zamiast do niej dodawać.
Przed pętlą powinieneś utworzyć pustą zmienną $abc, a następnie w pętli tylko dodawać kolejne wartości:
  1. $abc = '';
  2. foreach($url->find('span[class=person]') as $wynik)
  3. echo $abc .= $wynik->find('a',0)->plaintext . ',';
  4.  

http://php.net/manual/en/internals2.opcodes.concat.php
kamykthm
Dziękuję! Gra i buczy smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.