Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Upload- wyzwanie dla mistrzow:)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
piast40
Witam Szanownych Grupowiczow,
Mam dosc duzy problem z upload'em plikow. Wszystko poprawnie dzialalo do czasu wprowadzenia ograniczen przez admina mojego serwera. Glowne ograniczenie polega na zmianie uprawnien do pliku tmp na serwerze. Z tego co sie orientuje to mechanizm upload'u dziala nastepujaco:
1.wysylany jest plik do katalogu /tmp na serwrze- definiowany w php.ini
2. plik jest przenoszony do zadanego przez nas katalogu

Moje pytanie brzmi:
Jak zmienic katalog tmp?questionmark.gif?
Pozdrawiam
KaMeLeOn
Cytat
Moje pytanie brzmi:
Pozdrawiam

Nie zmieniać, tylko porozmawiać z adminem...
Oni nie gryzą...
melon
Witam!

Mialem podobny problem i podszedlem do tego inaczej: wrzucalem pliki z uploadu do bazy MySQL jako bloby (dane binarne), ale to byly raczej male pliki, gora 100Kb.

Pozdrawiam...
Melon
piast40
Cytat
Cytat
Moje pytanie brzmi:
Pozdrawiam

Nie zmieniać, tylko porozmawiać z adminem...
Oni nie gryzą...

Niestety nic z tego:)
Admin nie ugryzl ale rowniez nie zmienil swojego zdania i nie zmieni praw dostepu:(
Czekam na inne propozycje...
P.S. Pliki sa graficzne i moga miec nawet do 200kb
FiDO
wyczuwam tutaj, ze server to friko.pl...
tez chcialem tam zrobic upload, wszystko ladnie przygotowalem na lokalu, wgrywam na serwa a tu zonk.. nie moze czytac z /tmp
Oczywiscie do nich napisalem i odpowiedzieli, ze blokada uploadu przez php jest celowa i tego nie zmienia.
piast40
Cytat
wyczuwam tutaj, ze server to friko.pl...
tez chcialem tam zrobic upload, wszystko ladnie przygotowalem na lokalu, wgrywam na serwa a tu zonk.. nie moze czytac z /tmp
Oczywiscie do nich napisalem i odpowiedzieli, ze blokada uploadu przez php jest celowa i tego nie zmienia.

Nie to nie friko. To serwer, ktory ma moj klient "po znajomosciach". Bronia sie jakby byli Pentagonem:(
A jak sobie poradziles z tym problemem?
pozdr
DeyV
Cytat
Files will by default be stored in the server's default temporary directory, unless another location has been given with the upload_tmp_dir directive in php.ini. The server's default directory can be changed by setting the environment variable TMPDIR in the environment in which php runs. Setting it using putenv() from within a php script will not work. This environment variable can also be used to make sure that other operations are working on uploaded files, as well.

Można skorzystać również z ini_set();
FiDO
Cytat
A jak sobie poradziles z tym problemem?
pozdr

Nie poradzilem sobie.. Musialem zrezygnowac z takiego uploadu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.