Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][CSS] W jakim programie zrobić szablon do stron php?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-kakkarot-
Witam, nie wiem czy to dobry dział, a nawet czy dobra forum na takie pytanie, ale najwięcej pomocy otrzymałem właśnie z tąd wink.gif nigdzie nie mogę znaleźć (nie wiem jak znaleźć?) jak zrobić szablon do strony typu demotywatory, czyli opartej praktycznie w całości na php, np w photoshop? Wiem jak zrobić szablon w ps ale html, a jak do dopasować do takiej strony? czy są może inne programy które umożliwią mi stworzenie takiego szablonu? nie uśmiecha mi się mozolne dopasowywanie kodu do mojej grafiki więc szukam jakiejś alternatywy, a może coś przegapiłem?

Proszę nie bluzgać, liczę na konkretne odpowiedzi wink.gif

Pzdr
jakub.drag
Oto konkretna odpowiedź: nic nie przegapiłeś.
Nie ma "szablonów do stron PHP" (sensu sticte).
Stronę piszesz w HTML'u i jeśli jesteś początkujący, to po prostu mieszasz HTML z PHP (w jednym pliku z rozszerzeniem *.php).
Następnie poczytaj o funkcji str_replace() którą można tworzyć prościutkie systemiki szablonów.
Później możesz pobawić się np. w SMARTY - jest to potężny system szablonów, jednak jest on trudny do opanowania by w miarę szybko w nim "śmigać".
mlawnik
tinybutstrong jest moim zdaniem łatwy do ogarnięcia na początek, nie zaczynaj od smartowego kombajna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.