Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL]Mysql równe polu formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
binprogrammer
Przepraszam, że truję wam dupę - ale mam chyba prosty problem biggrin.gif

mianowicie:
  1. <?php
  2. $ins = @mysql_query("INSERT INTO hunt_list SET nick='$nick', haslo=haslo, profesja='$profesja', poziom='$poziom', powod='$powod'");
  3.  
  4. if($ins) echo "<font color='green'><b>Pomyślnie dodano gracza do hunt listy!</b></font>";
  5. else echo "<font color='red'><b>Błąd nie udało się dodać nowego rekordu, możliwe że podałeś złe hasło!</b></font>";
  6.  
  7. mysql_close($connection);
  8. }
  9. ?>
  10. <form action="dodaj.php" method="post">
  11. <input type="text" value="Nazwa postaci" name="nick" maxlength="15" onblur="onInputBlur(this);" onfocus="onInputFocus(this);" />
  12. <select name="profesja">
  13. <option>tototo</option>
  14. </select>
  15. <input type="text" value="Poziom" maxlength="3" name="poziom" onblur="onInputBlur(this);" onfocus="onInputFocus(this);"/>
  16. <input type="text" value="Powód" maxlength="50" name="powod" onblur="onInputBlur(this);" onfocus="onInputFocus(this);"/>
  17. <input type="password" value="*********" name="haslo" onblur="onInputBlur(this);" onfocus="onInputFocus(this);"/>
  18. <input type="submit" value="dodaj" />

jest to urywek kodu, który powinien przy prawidłowym inpucie "haslo" dodac rekord, a przy zlym wywalic blad .... jednak nie działa :/ zawsze wywala mi błąd mimo że podaję wszystko dobrze w formularzu, co poradzicie?

Pozdrawiam
Gadziu
Cytat
$ins = @mysql_query("INSERT INTO hunt_list SET nick='$nick', haslo=haslo, profesja='$profesja', poziom='$poziom', powod='$powod'");

Jak ci to może w ogóle działać? Przecież powinno być
  1. INSERT INTO hunt_list (nick, haslo, profesja, poziom, powod) VALUES ('$nick', 'haslo', '$profesja', '$poziom', '$powod')
xxdrago
Tak dla ciekawostki, kiedyś stosowałem ten sposób... ale to były początki smile.gif i bardzo w sumie tego żałuje, potem było mysqli , i w końcu zacząłem czytać o PDO, jest o wiele łatwiej i szybciej, nie trzeba tak filtrować danych hehe smile.gif

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.