mam taki działający kod
<div class="control-group"> <div class="controls"> <div class="input"> <div class="btn-group" data-toggle="buttons-checkbox"> </div> </div> </div> </div> $(function() { return $('body').on('click', '[data-toggle=buttons-checkbox]', function() { var id; id = $(this).data(id); return $(this).find('.btn').each(function() { var val; if ($(this).hasClass('active')) { val = $(this).val(); } else { val = 0; } return console.log(val); }); }); });
demo: http://jsfiddle.net/naUtc/
jak nacisnę C to konsola mi daje 1 0 jak M to konsola daje mi 1 2 ogólnie działa ok.
Teraz chciałem na swojej www tak zrobić, nie mam jej jeszcze on-line dlatego powstał ten wątek.
Kod na www też działa ale jak nacisnę C to mam 0 0 na konsoli a jak przycisk "odcisne" to dopiero pojawia się 1 0, dopiero jak klasa active zostaje zdjęda z przycisku.
Co może być tego przyczyną, kiedyś tak miałem gdzieś indziej i znalazłem rozwiazanie ale teraz nie mogę sobie w żaden sposób przypomnieć.
Dodam, że na stronie poza jquery, bootstrap.min.js i tego skryptu nic nie ma z js
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam