ok może to zrobione 2tyg temu:
http://www.cakephp.com.pl/weterynarz/prosta aplikacja strony internetowej z możliwością publikowania artykułów, Cms dedykowany dla osoby nie mającej bladego pojęcia o komputerze, wszystkie zbędne dodatki zostały zautomatyzowane i jest wyłącznie to co musi być, to samo rozwiązanie odpowiada za wyświetlanie tzw. podstron. Zdjęcia i galeria jest jest max uproszczona i działa na zasadzie 1 zdjęcie to zdjęcie do artykułu więcej zdjęć to galeria pod artykułem, zdjęcia można przenosić pomiędzy artykułami, zdjęcia są normalizowane do formatów przy pomocy GD2 w tym akurat przypadku przechowywane są binarnie w bazie, linki w SEO slugable, automatyczne title i descripton. Zgodnie z życzeniem klienta strona ma możliwość deklarowania wielu Sliderów (np świąteczny i normalny) i włączania ich lub wyświetlania losowo.
w tej aplikacji są ponadto lecz wyłączone przez trudność przyswajania klienta: dodatkowe kategorie, obsługa poczty z formularza, opcje użytkownika, rejestracja i logowanie. W przyszłości o ile klient się zdecyduje dzięki temu będzie można łatwo rozwinąć ją o elementy takie jak baza pacjentów, historia choroby, właściciel każdego pacjenta miałby możliwość wglądu w zalecenia lekarskie jak i rezerwowania wizyty.... ale to kiedyś tam.
baza danych MySql złaczenia głównie po HBTM, 3 Controllery, url po routerze
można się zalogować jako admin z hasłem 1qaz2wsx
Całość oparta na CakePHP 2.3.9 layout nie mój, wyświetlanie widoków jest dopasowane do dostarczonego layoutu. Jak wspomniałem ja odpowiadam za działanie FE i BE
czy takie coś wystarczy?
zapomniałbym, w tej wersji ilustracje nie są zlinkowane po slug, ilustracje podczas uploadu mają zdefiniowany znak wodny
może jeszcze to
http://boris.holidaycroatia.eu/lay nie mój, system CakePHP 2.2 - aplikacja wielojęzyczna w pełni konfigurowalna, obsługa ilustracji podobna do tego co podałem wyżej ale nie ta sama, ilustracje można w tym przypadku tylko zamienić, zawiera automailing, pełny system rezerwacji, aplikacja działa pod wieloma domenami:
boris.apartments-in-croatia.eu (default lang EN)
boris.holiday-croatia.eu (default lang EN)
boris.holidaycroatia.eu (default lang EN)
boris.kroatien-appartements.eu (default lang DE)
boris.kroatienappartements.eu (default lang DE)
boris.wakacjechorwacja.eu (default lang PL)
boris.wakacje.w-chorwacji.pl (default lang PL)
boris.wakacje.na-chorwacji.pl (default lang PL)
content można dedykować dla każdego języka oddzielnie jak i dla każdej domeny osobno, w uproszczeniu każda strona może mieć różną treść w różnych językach lub wszędzie taką samą. aplikacja rejestruje zdarzenia działań na stronie, rejestracji, wiadomości z formularza. Grupy cenowe dla różnych języków lub wspólnie dla wszystkich. rożny system promocji w zależności od języka czy domeny i ogólnie wszystko tam kręci się wokół rezerwacji i treści i statystyk