Mam skrypcik paginacji, który wykorzystywałem w wielu moich projektach, lecz nadszedł taki czas, w którym ten skrypt już nie 'wyrabia'. Chodzi o to, że nie mogę uporać się z kropkowaniem. Czyli skrypt aktualnie pokazuję tak: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> a chcę, aby przykładowo pokazywał tak: << 1 2 3 ... 7 8 9 ... 13 14 15 >>. Ma ktoś pomysł na przerobienie tego skryptu? Wiem, jest masę takich rzeczy w necie, ściągnąłem masę przykładów, lecz żadnego nie mogę zgrać z moim, a na tym by mi bardzo zależało. Skrypt wygląda tak:
if ($liczba_wpisow > $na_stronie) { $poprzednia = $strona - 1; $nastepna = $strona + 1; if ($poprzednia > 0) { echo '<a href="?page='.$poprzednia.'" title="Poprzednia strona">«</a>'; } $liczba_stron = $ile / $na_stronie; for ($v = 1; $v <= $liczba_stron; $v++) { if ($liczba_stron == 1) { } elseif ($v == $strona) { echo '<a href="?page='.$v.'" title="Strona '.$v.'" style="text-decoration:none">'.$v.'</a>'; } } if ($nastepna <= $liczba_stron) { echo '<a href="?page='.$nastepna.'" title="Następna strona">»</a>'; } }
Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to byłbym niezmiernie wdzięczny!
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Arek!