Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Java][MySQL][PHP]Pomoc w przebudowie skryptu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
amcat
Witam serdecznie.

Troszeczkę spamu: Gdzie jak nie tutaj znajdę informację, POMOC (bynajmniej taką mam nadzieję). Skończyłem już pracę nad designem pewnego silnika gry który opublikowałem. Ale to inna sprawa. Obecnie podjąłem pracę nad zmianą silnika i zmiany scenariusza gry.

Teraz właściwości: Silnik gry jest na darmowej licencji i jest rozwijany przez użytkowników. Tutaj postawiem na zmianę scenariusza a co za tym idzie niektóre funkcje (opcje w grze muszą) ulec zmianie i dopasowaniu do obecnych potrzeb.

Mianowicie: (przykład)

Podgląd galaktyki składa się z układów słonecznych (499) oraz galaktyk (9). Użytkownik widzi jednak obecnią galaktykę i układ słoneczny na której sie znajduje, i ma wyświetlony status zamieszkałych czy wolnych planet:

Po mojej modyfikacji wygląda to tak:

Teraz chciałbym prosić was o pomoc gdyż chciałbym zmieścić wszystkie układy i galaktykę w stylu siatki (powiedzmy o jakiś tam wymiarach). By tłem była np.: Mapa Świata. Podzielona na stosowne sektory J/W. by po kliknięciu na dany sektor otrzymać wizualizację (jak po mojej modyfikacji) gdzie zamiast planet będa np.: Miasta czy osady (przykładowo).

Tutaj dodam że plik tpl odpowiedzialny za to pracuje dane z CLASS oraz Smarty. By to funkcjonowało należeży dodać siatke jako pierszą funkcję (w starej wersji pogląd galaktyki) z której otrzymalibyśmy przekierowanie do danej strefy (jak na w/w obrazkach).

Czy ktoś zechce mi pomóc z rozwiązaniem tego zadania. Niejako przerasta to moją wiedzę (może inaczej wiedza moja nie jest tak obszerna amator typowy).

Jakie kody mam wam tutaj okazać celem uzyskania pomocy??
kamilos809
Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale może proste wykorzystanie mapowania? lub nałożenie obrazków na obraz główny poprzez DIV?
amcat
Określam to w ten sposub:

Lewe menu ->> Button Galaktyka ( jest odpowiedzialny za jej podgląd ) Jak dołączyłem w/w obrazki

Chcę dodać siatkę całego układu jak na przykładzie tego obrazka:

(obrazek zaporzyczono celem wyjaśnienia tematu)

Patrząc na drzewo : -> (BUTTON lewe Menu) Podgląd Mapy (Mapa - nazwa powiedzmy że taka) otwiera sie powyższa siatka w której mamy wybór stref (obecnie to ledwo widoczne kwadraty około 2cm x 2cm) Po wybraniu danej strefy (kliknięciu) otwiera sie nam podgląd jak na obrazku 2-gim (poprawce).

(lecz chodzi mi by efekty zamieszkania stref były widoczne jak na dołączonej siatce. Bez widocznych punktów po prawej stronie)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.