Cytat
Pierdoły opowiadasz . Wyszukiwarka w lewym górnym rogu?
A jakby była w prawym to już byłoby dobrze? Oświeć mnie, bo nie wiem czy chodzi o to że jest w ogóle z lewej czy o to że za wysoko/za bardzo z lewej, bo odnoszę wrażenie jakbyś widział pierwszy raz wyszukiwarkę z lewej strony

.
Cytat
dziwne miejsce na wyszukiwarkę. Ciężko się z początku połapać gdzie ona jest
Sądzę, że to głównie kwestia słabej jakości monitora, pewnie używasz laptopa i stąd słaby kontrast. Tak, wiem wiem, potencjalny klient też może taki monitor mieć, więc trochę poprawiłem widoczność, ale prawdę mówiąc na poprzedniej wersji ja u siebie widziałem ją jak na dłoni. Jak ktoś odpali stronę w słońcu na laptopie to i tak pewnie mało zobaczy, taki urok ciemnych stron, ale to też nie znaczy że są złe. Proszę o wyjaśnienie co rozumiecie przez to, że wyszukiwarka jest w złym miejscu. Na każdej stronie wyszukiwarka jest u góry, z lewej lub prawej, tutaj na forum jest w prawym górnym rogu. W prawdzie nie na samej górze, ale to chyba nie ma aż takiego znaczenia? Chodzi o to że moja jest za bardzo z lewej? Powinna być na środku?
Cytat
Okropny jest np kontrast między szarym tłem a ikonami produktów
Takie niestety zdjęcia dostaje od dostawcy sprzętu i tego już nie idzie zmienić.
Cytat
Tak, każdy ma swój gust, ale klienci uciekają od stron które nawiązują do poprzedniej epoki (wielkie bannery, walące kontrasty). Teraz jest tendencja minimalistyczna i ludzie wolą rzeczy stonowane.
A to ciekawe, to uważasz, że przykładowo strona komputronika też jest z "poprzedniej epoki"? Też ma duże bannery, baa, nawet główny banner jest większy od tego u mnie i jest ich zdecydowanie więcej, minimalizmu tam raczej nie znajdziemy. Widziałeś w sklepie minimalizm?
Cytat
Ja osobiście bym się bał o moje dane osobowe w przypadku błędów kodu (brak odpowiednich filtrów dla formularzy jest wystarczającym powodem aby stwierdzić że jest ich więcej).
Nie sądzę żeby przeciętny Kowalski pierwszą rzeczą jaką by zrobił w sklepie to sprawdzenie formularzy pod kątem SQLi

to chyba trochę zboczenia zawodowe (też tak czasem mam, co nie znaczy, że jest to normalne) ale oczywiście po części masz racje, wszystko trzeba zabezpieczyć.
Cytat
Koszyk to prosta sprawa: jeżeli nie mogę sobie do niego swobodnie powrzucać to, o ile nie jesteś najtańszym dostawcą we wszechświecie, pójdę gdzie indziej. Nie będę się rejestrować, jeżeli nie wiem czy w ogóle uda mi się skompletować zamówienie.
Może i to ma sens

, będę miał chwilę to na pewno to poprawię, ale dalej utrzymuje, że tak czy siak klient będzie miał tyle samo roboty i nie sposób się z tym nie zgodzić. Z tym, że możliwość dodania produktów do koszyka przed jakąkolwiek rejestracją to słuszny argument.
Cytat
Jednym z Twoim problemów jest niewątpliwie kulejące usability. Na domiar złego standardy, których spodziewają się użytkownicy przepuszczasz przez swoje widzi mi się. Być może tracisz pewien dystans przez konieczność wdrożenia czegoś inaczej - innymi słowy podświadomie Ci się nie chce . Jeżeli kilka osób zwraca Ci uwagę, że proces zakupów jest nieczytelny - posłuchaj ich. Jeżeli musisz komukolwiek tłumaczyć, że proces zakupów jest prosty, to znaczy że nie jest.
Czy oprócz miejsca wyszukiwarka i tego nieszczęsnego koszyka jest coś poważnego co należałoby zmienić? Bo raczej cały pozostały proces zakupów to standard. Odnoszę wrażenie jakby wszystko było źle, a na pewno tak nie jest. Nawet jestem pewny, że w wielu kwestiach jest lepiej niż gdzie indziej na popularniejszych sklepach - wszelkie ajaxy w wyszukiwarce, w koszyku przy zmianie ilości produktów... etc.