Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyciąganie ze string określonej liczby znków....
Forum PHP.pl > Forum > PHP
slaby
Mam taki problem:
chciałbym z ciągu string wyciągnąć określoną liczbę znaków np. 50.
Jak to zrobić? sad.gif
Szukałem w manualu ale tak powierzchownie bo jest mi to potrzebna na zaraz!!! Plizka help!!!
DeyV
Cytat
string substr ( string string, int start [, int length])
Substr returns the portion of string specified by the start and length parameters.

Może taraz dostałeś odpowiedź szybko. Ale zazwyczaj lepszym rozwiązaniem jest jednak poszukanie. W końcu manual masz w domu - bo co więc absorbować do tego innych ludzi? Tu się nie lubi leni...
slaby
Dziekuje bardzo smile.gif

wiem wiem zesie zlenilem ale nie moglem znalezc, jeszcze raz dzieki

ale z drugiej strony to prosilem tylko o mala pomoc, anie np. o napisanie calego skryptu, czyli tak do konca leniem nie jestem :wink:
itsme
Cytat
Dziekuje bardzo smile.gif

wiem wiem zesie zlenilem ale nie moglem znalezc, jeszcze raz dzieki

ale z drugiej strony to prosilem tylko o mala pomoc, anie np. o napisanie calego skryptu, czyli tak do konca leniem nie jestem :wink:

Wybaczamy, mając jednocześnie nadzieję, że będziesz nie tylko pytał ale i odpowiadał smile.gif co wymaga poszukania informacji - tak też można się nauczyć php - ktoś pyta zaś Ty szukasz rozwiązania nie mając odpowiedzi w głowie smile.gif
scanner
itsme: Ty to na święta taki łagodny się zrobiłeś? tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.