Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wymuszenie lokalizacji w skrypcie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
dav
Czy jest możliwość wymuszania lokalizacji?
Napisałem sobie skrypt do monitorowania pozycji strony w wyszukiwarce google.
Problem jest w tym, że gdy zamieszczę ten plik na serwerze brana jest pod uwagę inna lokalizacja(jest to dopasowywane automatycznie przez google), przez co wyniki są inne.
Dlatego chciałbym na skrypcie wymusić moją własną lokalizację.
timon27
Nikt nie odpowiedział, - podejrzewam że nie wszyscy zrozumieli o co ci chodzi.
Ja na przykład rozumiem frazę 'wymusić lokalizację' jako: użytkownik jest z Poznania i korzysta z twojej aplikacji, a ty chcesz aby był z Wrocławia i fizycznie go przeteleportować. Czy mógłbyś opisać problem jaśniej?

Co oznacza 'brana jest pod uwagę inna lokalizacja'?
Brana przez kogo? jaka 'lokalizacja' - skryptu, użytkownika?
Przecież lokalizacja zawsze jest jedna i prawdziwa.
dav
Cytat
Ja na przykład rozumiem frazę 'wymusić lokalizację' jako: użytkownik jest z Poznania i korzysta z twojej aplikacji, a ty chcesz aby był z Wrocławia i fizycznie go przeteleportować.

Dokładnie o to mi chodzi.
Cytat
Brana przez kogo? jaka 'lokalizacja' - skryptu, użytkownika?
Przecież lokalizacja zawsze jest jedna i prawdziwa.

Jeśli serwer fizycznie znajduje się w okolicach Poznania to wywołując go cronem będę otrzymywać wyniki dla lokalizacji "Poznań".
Mnie interesuje to, aby serwer pomimo tego, że fizycznie jest pod Poznaniem, pokazywał wyniki dla lokalizacji "Wrocław"
timon27
Dalej piszesz tak że wszystkiego trzeba się domyślać.
Przeczytaj co mówisz i się nad tym zastanów:
"będę otrzymywać wyniki dla lokalizacji Poznań"
Jeśli piszesz ""będę otrzymywać wyniki " to automatycznie rozumiem że są to wyniki twojego programu. Ale tobie chyba chodzi o wyniki z google.

"Dokładnie o to mi chodzi."
'Dokładnie' chodzi ci o fizyczną teleportację?
Wiesz co mówisz?
Za dużo Star Treka oglądałeś.
Teleportacja (na razie?) nie jest możliwa.

Więc nie chodzi ci o fizyczną teleportację, ale o oszukanie jakiegoś mechanizmu (googla) wykrywającego lokalizację.