Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Call to undefined function: mysql_connect() in /home/test/WW
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Paweł P.
Witajcie. Mam problem zawarty w temacie. Po zainstalowaniu i odpaleniu mySQL'a nie mogę dostać się do bazy z poziomu php. Uruchomienie sesji z terminala i logowanie do MySQL'a przebiega normalnie. Co robić ? Dajcie jakieś wskazówki gdzie szukać błędu i zmusic MySQL'a do współpracy z php. Podczas instalacji były wybierane konfiguracje dla php aby działał z mysql'em. Pozdrawiam i czekam na pomoc
wassago
no tak bywa... najlepiej zainstaluj sobie jakiegos foxServa albo phpTriad bedziesz mial pewnosc na 99% ze bedzie dzialac... jak nie chcesz to probuj konfigurowac apachea...
Jabol
to możesz sprubwać dl('php_mysql.so'); lu jakoś tak, albo w php.ini włączyć automatyczne dołączanie biblioteki mysql (odchacz ; )
Paweł P.
niestety nie udało się, nic nie pomogło. Prosze o dalsze wskazówki. Pozdrawiam
itsme
nadal zalecam FoxServ jezeli to u Ciebie nie dziala to format c:
Paweł P.
Mam ten komplet postawiony na linuchy i nie wiem jak ugryźć ten problem. Format C nic nie da smile.gif biggrin.gif Pozdrawiam
wassago
Cytat
Mam ten komplet postawiony na linuchy [...]

to trzeba bylo tak odrazu a tu wszyscy mysla o windozie... to juz na bank masz cos zle skonfigurowane... sprawdz w configu apachea... albo najprosciej sciagnij sobie z netu jakiegos manuala "jak skonfigurowac apachea i mySQL pod linuchem" :wink:
Paweł P.
Witam. Tak naprawdę to juz przerabiałem przeróbki konfiguracji z książki o MySQL i php, ale i to nie pomogło. Czy macie jeszcze jakieś sugestie ? Pozdrawiam. Paweł
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.