Zależy mi na sprawdzeniu, czy login i hasło są poprawne dla AD, a nastepnie dla osoby, która się logowała, chciałbym wyświetlić wartość pola `mail`.
Pomysł na to miałem nastepujący:
<?php //wlaczam obsl. błędów $ds = ldap_connect("adresip") //jeśli nia przyszły dane z formularza - wyświetlam formularz. //później nieco inaczej to obsłużę - sprawdzę, czy jest sesja w php - jeśli nie, odpalę formularz if (!$_POST['login'] OR !$_POST['pass']) { echo "<form action='index.php' method='POST'> login: <input type='text' name='login'><br> pass: <input type='password' name='pass'><br> <input type='submit' value='zaloguj'> </form>"; } else { $login=$_POST['login']; $pass=$_POST['pass']; $loginZgsg="domena\\".$login; $ldapbind = ldap_bind($ds, $loginZgsg, $pass); if ($ldapbind) { //do tego miejsca docieram - czyli połączenie jest poprawne, autoryzacja przebiegła pomyślnie. $ldap_base_dn = 'DC=aaa,DC=bbb,DC=ccc, DC=ddd'; //wskazuje gdzie szukać $search_filter = "(&(objectCategory=user)(userPrincipalName=nasztywnowpisananazwaktoranapewnojest*))"; //wskazuję czego szukać $result = ldap_search($ds, $ldap_base_dn, $search_filter); //szukam $info = ldap_get_entries($ds, $result); //wyniki szukania //teraz zaczyna się magia - jak się odwołać do wyników, jeśli - nie wiem z jakiego powodu - tablica $info jest cały czas pusta? //prawodpodobnie robię jakiś podstawowy błąd którego już nie widzę. ldap_close($ds); } else { } } ?>
Mogę poprosić o skierowanie na poprawne tory?