Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Template nie działa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-ziomek-
Witam.
Mam wykupioną domenę i hosting oraz zainstalowanego WordPressa. Po zainstalowaniu pewnego motywu wywala mi taki błąd:

Cytat
Warning: session_start() [function.session-start]: open_basedir restriction in effect. File(/var/tmp/) is not within the allowed path(s): (/tmp:/home:/usr/local/ispmgr/distfiles) in /home/user9522/data/www/cheatmods.com/wp-content/themes/musicportal/functions.php on line 19

Fatal error: session_start() [<a href='function.session-start'>function.session-start</a>]: Failed to initialize storage module: files (path: ) in /home/user9522/data/www/cheatmods.com/wp-content/themes/musicportal/functions.php on line 19

Czy ktoś wie jak temu zaradzić? Byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam serdecznie
pedro84
W przypadku pierwszego, próbuje dostać się do katalogu, do którego dostać się nie ma uprawnień przez ustawienia PHP.

Drugi błąd to niemożność wystartowania sesji przez błąd zapisu do ścieżki ustawionej w dyrektywie session.save_path. Skorelowany najprawdopodobniej z błędem pierwszym.

Gdzie masz hosting?
-ziomek-
Na ultimahost. Wiesz jak to wyleczyć? Motyw bardzo mi się podoba i byłoby mi bardzo szkoda wink.gif

Z góry dzięki.
pedro84
Skąd wiedziałem wink.gif Są jedynym znanym mi polskim providerem używającym panelu ISP. Wklej plik functions.php tak do 30 linii.
-ziomek-
  1. <?php
  2.  
  3. if ( ( $pagenow == "themes.php" ) && current_user_can('administrator') && isset( $_GET['activated'] ) && ( $_GET['activated']=='true' ) ) {
  4. if (!include_once( get_template_directory() . '/inc/activation.php' )) {
  5. $stylesheet = get_option( 'theme_switched' );
  6. switch_theme( $stylesheet, $stylesheet );
  7. if ( file_exists( get_template_directory() . '/inc/activation.php' ) ) {
  8. $error_message[]="PHP hasn't access to file /inc/activation.php. Check the file permissions and try again please.";
  9. } else {
  10. $error_message[]="File /inc/activation.php doesn't exists. Try to upload the theme again.";
  11. }
  12. $message="<h2>The theme wasn't activated by following reasons:</h2><ul><li>".implode("</li><li>",$error_message)."</li></ul>"."Your theme was switched back to ".$stylesheet.".";
  13. wp_die($message,'',array('back_link'=>"/wp-admin/themes.php"));
  14. }
  15. }
  16.  
  17.  
  18.  
  19. if (!session_id()) { session_start(); }
  20.  
  21. if (!include_once (get_template_directory()."/inc/library.php") )wp_die("Cannot include file /inc/library.php.");
  22. $settingsfile='settings';
  23. $defparamsfile="defaults";
  24. $default='global|slider|layout|seo|translations';
-ziomek-
Z tego co znalazłem na internecie to muszę w pliku httpd.conf zmienić open_basedir na taki bym miał dostęp tak?
Wiem, że httpd.conf znajdue się w etc/apache/httpd.conf ale nie mam folderu apache. Wie ktoś co jest grane? Nie znam się na tym i proszę o szybką odpowiedź.
pedro84
To jest hosting współdzielony, dedyk czy serwer wirtualny?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.