Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]Modal window effects
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ciapus4
Witam, interesuje mnie modal newspaper jak na przykładzie przykład, czy może mnie ktoś nakierować które składnie gdzie umieścić na serwerze i który css odpowiada za ten efekt.

pozdrawiam
pedro84
Bez jaj, ściągnąłeś paczkę? Nawet chyba się nie "pofatygowałeś". Bo gdybyś to zrobił, to zobaczyłbyś gotowy i działający przykład implementacji, wraz ze strukturą katalogów. Nie pomnę o tutki w zalinkowanym artykule. Litości, ludzie.
ciapus4
Nie, no ok zassałem przykład tylko mi chodzi o ten jeden efekt newspaper, pewnie ten przykład /* Effect 5: newspaper */ odpowiada za ten efekt, jak powinien nazywać się plik .css do tego efektu ?
pedro84
Plik components.css w katalogu css w paczce. Linia 178 opatrzona komentarzem /* Effect 4: Newspaper */.
ciapus4
Powiem szczerze, jak otwieram plik components w notatniku to mam tam groch z kapustą. Ale może tak jak zmodyfikować ten kod jak np. wpisuje adres stronki to ten efekt automatycznie pojawia się na stronie, bez klikania w button ?

pedro84
Notatnika to może sobie ciocia używać, żeby list do siostry napisać, a nie ktoś, kto grzebie w jakimkolwiek kodzie. Zainstaluj sobie Notepad++, grochu z kapustą mieć nie będziesz.
ciapus4
Ok, a mogę cię poprosić o sklecenie tego kodu w całość.

to wklejam w znaczniki <head>

1. <div class="md-modal md-effect-1" id="modal-1">
  2. <div class="md-content">
  3. <h3>Modal Dialog</h3>
  4. <div>
  5. <p>This is a modal window. You can do the following things with it:</p>
  6. <ul>
  7. <li><strong>Read:</strong> Modal windows will probably tell you something important so don't forget to read what it says.</li>
  8. <li><strong>Look:</strong> modal windows enjoy a certain kind of attention; just look at it and appreciate its presence.</li>
  9. <li><strong>Close:</strong> click on the button below to close the modal.</li>
  10. </ul>
  11. <button class="md-close">Close me!</button>
  12. </div>
  13. </div>
  14. </div>
  15.  
  16.  
  17. ...
  18.  
  19. <div class="md-overlay"></div>

na stronie ?

a teraz podpowiedz, które css-y i jakie nazwy powinny mieć, żeby wszystko się zgrało i działało, no i jak zmodyfikować kod, żeby się z automatu to okienko pokazało po wpisaniu adresu strony na głównej stronce ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.