Cytat(memory @ 8.11.2013, 22:01:35 )

Poważnie myślisz że zgłosi się ktoś "poważny" pracować za darmo? Nad takim projektem ?
Wystarczy, że zgłosi się jedna-dwie konkretne osoby, które podobnie do mnie mają bzika na punkcie zrealizowania właśnie tego typu projektu.
Wydaje mi się, że mylisz też odrobinę pojęcia. Jeżeli bym szukał stricte pracownika, to nie wieszałbym tematu w dziale poszukuję, a siedziałbym właśnie nad rozpisaniem projektu i rozsyłaniem zapytań ofertowych do różnych rodzimych firm web developerskich. Ja jednak wiem, że w pojedynkę realizacja takiego serwisu mnie zwyczajnie przerasta. Mam tu na myśli głównie zagadnienia organizacyjne, za dużo planowania jak na jednego i to w dodatku średnio rozgarniętego zajawkowicza.

Potrzeba tu dużo tęższej głowy z zacięciem managerskim. Dlatego też szukam grupy osób, których opisany tu temat interesuje i z którymi po zarwaniu paru nocek dałoby się dojść do konsensusu i ostatecznie wypracować opisówkę serwisu, który wspólnie chcielibyśmy stworzyć.
Już parę razy na forum akcentowałem, że nie rozumiem ludzi, którzy jak od razu nie widzą pieniędzy za zainwestowany w coś czas, to znaczy, że dana inicjatywa to naciąganie lub wielkie oszustwo. Wszędzie wszyscy kalkulują, knują, kręcą. Nikt nie chce się podjąć czegoś od tak dla dobrej zabawy i chęci sprawdzenia się. Nie wiem, ja jakoś nie słyszałem, żeby ktoś pracujący w biurze, na etacie pod koniec swojego żywotu powiedział "tak, jestem spełniony". Jednak jakże to wielkiej rzeszy zdolnych ludzi nie chce się ruszyć czterech liter z wygodnego fotela i spróbować stworzyć czegoś własnego.
Dobra kończę na dziś, bo i tak takim kłapaniem ozorem nie nawrócę tłumów.