Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: TinyMCE
Forum PHP.pl > Forum > PHP
rad11
Witam mam problem z tym jaki nadać typ kolumnie do ktorej przesylane sa dane z edytora tinymce obecnie jest to text ale nie wyswietla danych tak jak powinno oraz nie chce mi generowac emotikon, tabelek, dodawac zdjec itd poradzi ktoś jak to rozwiązać ?
sowiq
Kolumna w bazie danych (jeśli to miałeś na myśli) ma za zadanie przechowywać dane, a wyświetlaniem zajmuje się zupełnie inna część - aplikacja. Poza tym pod pojęciem "nie tak jak powinno" może się kryć na prawdę bardzo wiele różnych rzeczy. Myślę, że prościej będzie jak opiszesz trochę dokładniej swój problem.
rad11
Chodzi mi o to ze kiedy chce stworzyc tabele itd to nic sie nie generuje pusto jest. No to jak mam wyswietlic dane ktore wpisuje w edytorze ze zdjeciami, listami itd ? Tym bardziej ze to ma byc np tresc artykulu ?

A pod pojeciem nie tak jak powinno mam na mysli ze po dodaniu tresci do bazy danych i pozniej po pobraniu pojawia sie sam tekst np bez pogrubien, pochylen i obrazkow.

Problem z pobieraniem zostal rozwiazany poprostu mialem ustawiona grupe narzedzi dostepnych dla gosci. Problem został jedynie przy zdjeciach, filmach sad.gif
sowiq
TinyMCE ma narzędzie "Pokaż źródło". Zobacz, czy HTML generuje się poprawnie (tabelki, pogrubienia itp). Jeśli coś jest nie tak, to wina edytora.

Jeśli wszystko jest OK, to zapisz treść i zajrzyj do bazy. Jeśli w bazie zapisało się coś innego niż miałeś w TinyMCE, to problem leży w metodzie zapisującej. Może ma jakieś zabezpieczenia i usuwa część/całość tagów HTML?

Jeśli w bazie jest wszystko jak powinno, ale na stronie wyświetla Ci okrojoną wersję, to najwyraźniej filtrowanie masz zaimplementowane w metodzie wyświetlającej.

Twój opis jest bardzo ogólny. Ciężko z niego wywnioskować czy używasz jakiegoś systemu, czy własnego CMS. Tak czy siak powyżej opisałem Ci 3 kroki, od których ja zacząłbym poszukiwania zaginionych tagów HTML. Powodzenia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.