Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML][CSS] Kolor w kodzie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ciapus4
Witam, w którym miejscu kodu jest kod koloru odpowiadający za zmienianie się koloru po najechaniu myszką w menu, chciałem ustawić jeden kolor dla wszystkich przechodzących poziomo prostokątów.

demo

Pozdrawiam
Turson
a:hover { color: white; }
ciapus4
Nie chodzi mi o kolor czcionki w menu poziomym, ale o kolor tego prostokąta co się zmienia przeskakując na odpowiednią pozycje, home - pomarańczowy i jak damy na bay tickets to zmienia się na czerwonawy, ja chciałem, żeby był kolor jednolity dla wszystkich przeskakujących kwadratów.
Turson
Zapwne losowany kolor jest z tego
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. var colors = {
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
ciapus4
Dziękuję, a gdzie zmienić, żeby ten prostokąt w stanie spoczynku znajdował się na pozycji 'home', a nie 'reviews' ?
Crozin
Fragment HTML-a:
  1. <ul class="group" id="example-two">
  2. <li><a rel="#fe4902" href="#">Home</a></li>
  3. <li><a rel="#ffffff" href="#">Buy Tickets</a></li>
  4. <li><a rel="#00ffff" href="#">Group Sales</a></li>
  5. <li class="current_page_item_two"><a rel="#900" href="#">Reviews</a></li>
  6. <li><a rel="#D40229" href="#">The Show</a></li>
  7. <li><a rel="#98CEAA" href="#">Videos</a></li>
  8. <li><a rel="#1B9B93" href="#">Photos</a></li>
  9. <li><a rel="#8DC91E" href="#">Magic Shop</a></li>
  10. </ul>
Atrybuty rel określają kolor, a klasa current_page_item_two aktywny element.
ciapus4
Właśnie o to chodziło, dziękuje za pomoc specool.gif i jeszcze małe pytanko prędkość przesuwania się tego kwadratu gdzie jest zawarta ?
Crozin
Niemal na samym dole kodu JS, masz niedaleko od siebie wywołania metody animate(), która jako drugi parametr może przyjąć czas animacji, np. 5000 (5 sek.) - http://jsfiddle.net/ppKdE/2/
ciapus4
Nie wiem jakoś u siebie na stronie nie mogę tego efektu zastosować pliki .js wrzucam bezpośrednio na serwer .css też czy mógłbyś zerknąć w kod strony ?
na razie nie wklejam <link rel="stylesheet" href="menu.css" type="text/css" /> bo krzaczy mi stronę.
strona
czy jakaś dobra dusza closedeyes.gif pomoże przebudować menu cheff.gif cheff.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.