Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Znajdywanie wyrażenia za pomocą preg_match
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Defibrylator
Witam!

Napisałem skrypt, który pobiera zawartość innej strony (za pomocą file_get_contents), następnie w jej kodzie wyszukuje danego wyrażenia za pomocą preg_match. Wszystko działa, ale problem w tym, że wyrażenie, którego ma szukać mój skrypt pojawia się poprzez javascript z funkcji if, a skrypt pobierając zawartość strony pobiera całą treść java scriptu, a więc zawsze pokazuje, że znalazł szukane wyrażenie. Czy da się coś zrobić, żeby mój skrypt np. pobierał tylko to, co jest widoczne na ekranie (rezultat) zamiast całości kodu? Ew. jakaś inna możliwość?

Z góry uprzejmie dziękuję za pomoc.
jacobson
podaj swoje wyrazenie regularne. Mozesz pobrany kod strony przyciąć (substr) podajac jako poczatek strpos <body> a jako koniec roznice (strpos </body> - strpos<body>). W ten sposob omijasz heada.
To powinno zalatwic sprawe (o ile oczywiscie ten javascript jest w headzie). Mozesz tez bardziej sprecyzowac wyrazenie regularne ale musisz podac cos wiecej zeby pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.