Mam pewien problem, otóż jeśli wyśle formularz za który odpowiada metoda pages() to $nazwa jest tracona, a potrzebna mi jest do zapytania i nie mam pomysłu dlaczego:
<?php public function page() { if($_SESSION['login'] != true) { } $this->model->smarty->assign("siteTitle", "Podstrony", true); $help = new classHelpers(); $post = $help->cleanArray($_POST); $sql = new classMysql(); $this->setTpl('Page'); $strona = $sql->selectAsoc("SELECT `nazwa` FROM `framework_pages`"); $this->model->smarty->assign("dolisty", $strona, true); } public function pages() { if($_SESSION['login'] != true) { } $this->model->smarty->assign("siteTitle", "Podstrony", true); $help = new classHelpers(); $post = $help->cleanArray($_POST); $sql = new classMysql(); $this->setTpl('Pages'); $nazwa = $post['nazwa']; //traci $nazwa $strona = $sql->selectAsoc("SELECT `nazwa`, `tresc_pl`, `tresc_en` FROM `framework_pages` WHERE `nazwa` = '$nazwa'"); $this->model->smarty->assign("dolisty", $strona, true); $tresc_pl = $post['tresc_pl']; $tresc_en = $post['tresc_en']; $pages = $sql->insert("UPDATE `framework_pages` SET `tresc_pl` = '$tresc_pl', `tresc_en` = '$tresc_en' WHERE `nazwa` = '$nazwa'"); } } ?>