Solaris2001
21.06.2014, 18:40:22
Witam. Zaprojektowałem layout strony miejskiego przedsiębiorstwo komunikacji.
Przy projektowaniu wzorowałem się na standardach Metro UI.
Założenia były takie, aby strona była nowoczesna i czytelna.
Nie sugerujcie się rozmazanym zdjęciem budynku w górnej części - będzie wymienione.

Proszę o oceny, wszelkie propozycje mile widziane
gitbejbe
21.06.2014, 20:29:04
dlaczego wrzucasz zdjęcie a nie link ?
Jako programista w fachu, oceniam layout - na podstawie zrzutu, 5/10.
Ocena zawyżona z uwagi na fakt, że layout jest dokładnie taki jak 90% wszystkich polskich serwisów internetowych branży komunikacji miejskiej - zatrzymanych w epoce minionego wieku. Jest bo jest, z pewnością się odnajdę szukając na szybko informacji, ale żeby być zachwyconym w 2014 roku z takiego wyglądu strony ... ? stąd też moja nautralna ocena. Ani trochę nie wyróżnia się z szeregu pozostałych tego typu stron. Fajnie ze wspomniałeś o metro UI, szkoda tylko że nie przełożyło się to na jakość graficzną strony.
Solaris2001
21.06.2014, 20:41:26
Pracuję jeszcze nad drugą wersję, stąd nie tworzyłem jeszcze kodu, bo nie wiem która wersja będzie zaakceptowana.
Wiem, że cały efekt Metro UI skupia się w menu, w środkowej części powinienem zastosować coś innego niż wycieniowany blok tekstu.
Myślałem też o wyrzuceniu topa strony (nad menu) i zastąpić prostokątnym slideshowem. Tylko nie wiem czy to się przyjmie.
Generalnie to przeglądałem różne strony o tematyce komunikacji miejskiej i rzeczywiście mało się wyróżniają. Dlatego proszę was o pomoc, co tutaj zmienić, aby nadać tej stronie nowoczesny wygląd.
Jeśli znacie jakieś strony wykonane w Metro UI to podajcie adresy, pomijając stronę Microsoftu.
gitbejbe
21.06.2014, 21:37:35
Solaris2001
15.09.2014, 22:35:09
Pyton_000
16.09.2014, 07:19:01
Ogólnie mi się podoba. Prosta, czytelna.
Zmieniłbym tylko hover w menu na niebieski bo ten kolor nie pasuje o czegokolwiek.
hightower
26.10.2014, 12:37:29
Nie siedzi mi ten cały ścisk na górze - logo / menu / baner i prawa kolumna - jakby całość jedna na drugiej siedziały.
Podstrony : tutaj brak wyróżnienia że lewa kolumna to submenu - całość za duża, optycznie wszystko się zlewa, brak oddechu w treści, nagłówkach, grafikach etc...
Cień pod całym contentem z tłem szarym pachnie latami 90'
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.