Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Layout
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Solaris2001
Witam. Zaprojektowałem layout strony miejskiego przedsiębiorstwo komunikacji.
Przy projektowaniu wzorowałem się na standardach Metro UI.
Założenia były takie, aby strona była nowoczesna i czytelna.

Nie sugerujcie się rozmazanym zdjęciem budynku w górnej części - będzie wymienione.

Proszę o oceny, wszelkie propozycje mile widziane smile.gif
gitbejbe
dlaczego wrzucasz zdjęcie a nie link ?

Jako programista w fachu, oceniam layout - na podstawie zrzutu, 5/10.
Ocena zawyżona z uwagi na fakt, że layout jest dokładnie taki jak 90% wszystkich polskich serwisów internetowych branży komunikacji miejskiej - zatrzymanych w epoce minionego wieku. Jest bo jest, z pewnością się odnajdę szukając na szybko informacji, ale żeby być zachwyconym w 2014 roku z takiego wyglądu strony ... ? stąd też moja nautralna ocena. Ani trochę nie wyróżnia się z szeregu pozostałych tego typu stron. Fajnie ze wspomniałeś o metro UI, szkoda tylko że nie przełożyło się to na jakość graficzną strony.
Solaris2001
Pracuję jeszcze nad drugą wersję, stąd nie tworzyłem jeszcze kodu, bo nie wiem która wersja będzie zaakceptowana.

Wiem, że cały efekt Metro UI skupia się w menu, w środkowej części powinienem zastosować coś innego niż wycieniowany blok tekstu.
Myślałem też o wyrzuceniu topa strony (nad menu) i zastąpić prostokątnym slideshowem. Tylko nie wiem czy to się przyjmie.

Generalnie to przeglądałem różne strony o tematyce komunikacji miejskiej i rzeczywiście mało się wyróżniają. Dlatego proszę was o pomoc, co tutaj zmienić, aby nadać tej stronie nowoczesny wygląd.

Jeśli znacie jakieś strony wykonane w Metro UI to podajcie adresy, pomijając stronę Microsoftu.
gitbejbe
http://themeforest.net/search?utf8=%E2%9C%93&term=metro

do wyboru do koloru
Solaris2001
Finalny projekt:
http://www.mpkostrowiec.com.pl/
Pyton_000
Ogólnie mi się podoba. Prosta, czytelna.
Zmieniłbym tylko hover w menu na niebieski bo ten kolor nie pasuje o czegokolwiek.
hightower
Nie siedzi mi ten cały ścisk na górze - logo / menu / baner i prawa kolumna - jakby całość jedna na drugiej siedziały.
Podstrony : tutaj brak wyróżnienia że lewa kolumna to submenu - całość za duża, optycznie wszystko się zlewa, brak oddechu w treści, nagłówkach, grafikach etc...
Cień pod całym contentem z tłem szarym pachnie latami 90'
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.