Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Darmowy kurs online android
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ZaXaZ
Szukam darmowego kursu programowania android, istnieje gdzies taki?
Glownie interesuja mnie podstawy czy spodoba mi sie jezyk jak tak to zaposiłkuje się książkami(po zakupie biggrin.gif).
ZaXaZ
A czy jest możliwość programowania bezpośrednio na androidzie? (Nie mam i nie będę miał dostępu do komputera - nie posiadam).
Turson
Powodzenia w programowaniu na telefonie
Ja się uczyłem z tego http://javastart.pl/category/programowanie-android/
crazy191
Cytat(ZaXaZ @ 4.07.2014, 18:48:21 ) *
A czy jest możliwość programowania bezpośrednio na androidzie? (Nie mam i nie będę miał dostępu do komputera - nie posiadam).

Proponuje zainwestować w komputer. Nie taka droga zabawka.
ZaXaZ
@Turson, od dwóch lat tak programuje i nie narzekam,
Swoją drogą polecam droid edit na androida ładnie się na nim programuje.
ps. Teraz na tablecie;

@crazy191, nie droga ale z poprzedniej epoki ;-)
Poza tym windows xp nie jest juz wspierany a nowsze sa wolniejsze, nawet za darmo bym nie chciał.

Ponawiam pytanie - czy da sie programowac na androidzie?
Tzn. Da sie (php) ale czy android ma jakies aplikacje? Bo z tego co wiem trzeba miec ponoc jakies biblioteki itd.
Turson
Nie wyobrażam sobie jak można programować na telefonie, nie ważne czy to PHP czy Java. Przy pisaniu apek w Javie na Androida jest o tyle gorzej, że potrzeba milion bibliotek, SDK no i Java wymaga w przeciwieństwie do PHP kompilatora. Ale co kto lubi...

Cytat
@crazy191, nie droga ale z poprzedniej epoki ;-)
Poza tym windows xp nie jest juz wspierany a nowsze sa wolniejsze, nawet za darmo bym nie chciał.

Uważasz, że komputery są z poprzedniej epoki? Zatrudnij się do jakieś firmy programistycznej i oświadcz, że chcesz pisać na tablecie. Jestem ciekaw reakcji.
Poza tym Linux jest darmowy.
Damonsson
Czy ja dobrze zrozumiałem? Programujesz od 2 lat na tablecie? Takim normalnym tablecie, 10" przykładowo, z dotykową klawiaturą?
crazy191
Jakie jaja.
Pyton_000
*Damonsson na 10" to jeszcze ujdzie bo przynajmniej coś widać smile.gif ale już na takim 7" to sama poezja wink.gif Wszystko pod ręką, nie wysila się człowiek.

Baaa a jak nawet się ustawi odpowiednio customDictionary to metodą flow mozna walić całe pliki jednym palcem w kilka min. smile.gif
ZaXaZ
@Damonsson, oj gorzej biggrin.gif najpierw na telefonie, od kilku dni dopiero na tablecie, jest niby maly ale za duzy jak dla mnie.

Temat prosze o zamkniecie bo się robi nabijanie postów jak widać ;d.
redeemer
Co ja właśnie przeczytałem.
Pyton_000
Tutaj możemy sobie ponabijać bo i tak się nie liczą wink.gif
ZaXaZ
Nabijanie jest ale ze mnie ;d...
Nie każdy odrazu musi na kompie programować bo tak robi z 99% osób...
Ja za wolno pisze na komputerze, oczy mnie bolą itd wygodniej mi na tablecie/telefonie.
Pyton_000
To prawie jak z: Nie kupię sobie mercedesa bo jest lepszy. Wolę malucha bo nie lubię szybko jeździć wink.gif

Jeżeli faktycznie programujesz na telefonie/tablecie i to nie całkiem małe projekty to jestem pełen podziwu. Szlak by mnie trafił jakbym miał tak pisać.
!*!
Cytat(ZaXaZ @ 5.07.2014, 10:21:15 ) *
Nabijanie jest ale ze mnie ;d...
Nie każdy odrazu musi na kompie programować bo tak robi z 99% osób...
Ja za wolno pisze na komputerze, oczy mnie bolą itd wygodniej mi na tablecie/telefonie.

Nie sądziłem że kiedykolwiek to napiszę, ale... weź nakręć filmik i wrzuć na YT jak programujesz na tablecie/telefonie, może być nawet hello world w ZF/S2.
ZaXaZ
Cytat(!*! @ 5.07.2014, 12:07:45 ) *
Nie sądziłem że kiedykolwiek to napiszę, ale... weź nakręć filmik i wrzuć na YT jak programujesz na tablecie/telefonie, może być nawet hello world w ZF/S2.

Haha ;d, oczywiscie jakby były większe projekty to pewnie bym robił na komputerze z niechęcią ale jak robie coś dla siebie lub za darmo to chyba mogę tak jak dotychczas.
!*!
Cytat(ZaXaZ @ 5.07.2014, 12:26:55 ) *
Haha ;d, oczywiscie jakby były większe projekty to pewnie bym robił na komputerze z niechęcią ale jak robie coś dla siebie lub za darmo to chyba mogę tak jak dotychczas.

Ehh szkoda, myślałem że piszesz większe rzeczy na tablecie, to byłoby ciekawe.
redeemer
Cytat(ZaXaZ @ 5.07.2014, 12:26:55 ) *
Przecież to strata Twojego czasu - na komputerze zrobisz to dużo szybciej.
Wazniak96
Swojego czasu też pisałem na andku(programowaniem tego nazwać nie można...) i choć napisałem na nim swój pierwszy projekt nie wróciłbym do tego(tym bardziej ze była to Xperia x8 haha.gif ) . Co prawda czasami jeszcze jakąś usterkę z poziomu andka usunę ale nie da się na nim profesjonalnie czy choćby dobrze programować.
1. zajmuje 5 razy więcej czasu.
2. Przynajmniej ja miałem problemy z formatowaniem kodu.
3. Weź coś znajdź w 200 linijkowym pliku..
4. Nie daje żadnych możliwości w porównaniu do jakiegoś IDE.

Więc radzę Ci zainwestuj te 300 zł w jakiegoś lapka a przyjdzie Ci jeszcze podziękować za nasze "nabijanie". Bo nawet prostego loga nie zrobisz w gimpie. smile.gif

Ps: mogę Ci polecić Acer extensa 5220. Dostaniesz za grosze a 7 wraz z potrzebnymi programami śmiga smile.gif
ZaXaZ
Cytat(Wazniak96 @ 5.07.2014, 18:09:54 ) *
Swojego czasu też pisałem na andku(programowaniem tego nazwać nie można...) i choć napisałem na nim swój pierwszy projekt nie wróciłbym do tego(tym bardziej ze była to Xperia x8 haha.gif ) . Co prawda czasami jeszcze jakąś usterkę z poziomu andka usunę ale nie da się na nim profesjonalnie czy choćby dobrze programować.
1. zajmuje 5 razy więcej czasu.
2. Przynajmniej ja miałem problemy z formatowaniem kodu.
3. Weź coś znajdź w 200 linijkowym pliku..
4. Nie daje żadnych możliwości w porównaniu do jakiegoś IDE.

Więc radzę Ci zainwestuj te 300 zł w jakiegoś lapka a przyjdzie Ci jeszcze podziękować za nasze "nabijanie". Bo nawet prostego loga nie zrobisz w gimpie. smile.gif

Ps: mogę Ci polecić Acer extensa 5220. Dostaniesz za grosze a 7 wraz z potrzebnymi programami śmiga smile.gif

Na tablecie mam widok na 51,5 linijek.
Ps. droidedit (aplikacja) ma wyszukiwarkę więc nie problem co kolwiek znaleść.

Jak będę miał kase to coś się kupi ale troche czasu potrwa zanim uzbieram wink.gif.
Turson
51 linijek, ale to chyba jak klawiatura jest ukryta, albo masz takie pomniejszenie i sokoli wzrok
ZaXaZ
Cytat(Turson @ 18.07.2014, 18:06:31 ) *
51 linijek, ale to chyba jak klawiatura jest ukryta, albo masz takie pomniejszenie i sokoli wzrok

z klaw 31,5 ale sekunda zajmuje schowanie klawki, a poza tym to tablet, mam doczepiana klawiature jak chce, sie podczepia w miejsce ladowania..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.