<form action="{{ url('users') }}" method="POST"> <table> <tr><td><label for="login">user:</label></td><td><input type="text" name="login" value=""></td></tr> <tr><td><label for="password">password:</label></td><td><input type="password" name ="password"></td></tr> <tr><td><label for="email">email:</label></td><td><input type="text" name ="email"></td></tr> <tr><td colspan="2"><input type="submit" value="add"></td></tr> </table> {{Form::token()}} </form>
oraz jedno przekierownie typu controller w pliku route:
Route::controller('/users','UsersController');
Chciałbym aby podczas wykrycia błędów przy walidacji formularz zachował to co już użytkownik tam wpiszę, w internecie można znaleźć konstrukcje z wykorzystaniem input::old która wymaga zastosowania ->withInput w controlerze tyle że one nie działają z przekierowaniem typu controller. Wiecie może jak coś takiego zrobić ?
obecnie wymyśliłem sobie sposób aby do widoku w kontrolerze przekazywać dane input:
public function postIndex(){ $data = Input::all(); //walidacja formularza return View::make('users/create')->with('user',$data)->withErrors($validator); }
a w widoku wyświetlać je tak:
ale jest to rozwiązanie dosyć koślawe. Które bardzo mi się nie podoba ;/
##############################################################################
Dla potomnych, w kontrolerze zamiast ładować widok wystarczy ustawić przekierowanie typu:
return Redirect::back()->with_errors($validation)->with_input();
korzystając z klasy Redirect możemy skorzystać z metody with_input() co z kolei daje nam możliwość wywołania w widoku metody:
Input::old('field_name')
która to nie zwracam nam błedu jeśli dany input jest pusty

Mam jeszcze jedno pytanie co do folderu public, jak konfigurujecie serwer tak aby otwierany był folder public a nie katalog wyżej. Dzięki za pomoc

chodzi o to by zmienić mojadomena.pl/public/ na mojadomena.pl Prosta rzecz a kurcze mam z nią mały problem...