Randallmaster
19.08.2014, 12:23:22
Witam,
Pliki tymczasowe zapisują się domyślnie w tym katalogu np: /tmp/phpmo2oqG
jeżeli nacisne submit i odrazu po przeładowaniu wykonam polecenie "move_uploaded_file" plik zostaje zapisany do lokalizacji którą podałem
natomiast problem występuje tutaj:
Wciskam przycisk submit bez polecenia "move_uploaded_file" pobieram tylko tmp_name.
No i przykładowo próbuje teraz zapisać już z pobranego tmp_name plik za pomocą polecenia "move_upload_file" ale po przeładowaniu strony F5. No i już taki plik się nie zapisuje.
Oczywiście tmp_name kopiuje ręcznie przykład: move_uploaded_file("/tmp/phpmo2oqG", WWW_ROOT. 'upload/plik.png')
Co może być problemem ?
Przeładowanie strony powoduje usunięcie pliku tmp?
Jak można to naprawić, ewentualnie czy można w php.ini zrobić aby pliki te usuwało po 5min?
nospor
19.08.2014, 12:38:09
Jak sama nazwa wskazuje są to pliki tymczasowe i z tego co kojarze to są właśnie dostępne w ramach danego żądania (ale mogę sie mylić, nie sprawdzalem tego jakos dokladnie). Jesli nie da sie tego jakoś skonfigurować (znowu nie sprawdzalem czy sie da czy nie) to kopiuj te pliki do swojego wlasnego TMP, ktorym to ty będziesz zarządzał i ty będziesz miał nad nim kontrole.
Randallmaster
19.08.2014, 12:43:18
Własny tmp niesie za sobą dopisanie paru linijek kodu.. Chociażby przekopiowanie pliku, czy usuwanie plików po określonym czasie. Myślałem że tmp mi załatwi tą sprawę
nospor
19.08.2014, 12:48:05
Cytat
Własny tmp niesie za sobą dopisanie paru linijek kodu.. Chociażby przekopiowanie pliku, czy usuwanie plików po określonym czasie.
No sorry, takie życie
Pyton_000
19.08.2014, 14:39:32
Niestety ale pliki w Temp są kasowane po skończonym parsowaniu PHP, więc musisz sam sobie zadbać o przeniesienie tego pliku gdzieś gdzie będziesz miał kontrolę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.