Mam kod:
function glowna(){ <form method='post' action='?cmd=wyslij'> Imię: <br><input type='text' name='imie'><br> Nazwisko:<br> <input type='text' name='nazwisko'><br> "); $q="SELECT * FROM gala_kat WHERE typ='O'"; { $r[nazwa]<br> <select name='$r[nazwa]'> <option>Wybierz</option>"); $q1="SELECT * FROM gala_wytypowani WHERE kategoria='$r[nazwa]'"; { } } $q="SELECT * FROM gala_kat WHERE typ='S'"; { $r[nazwa]<br> <select name='$r[nazwa]'> <option>Wybierz</option>"); $q1="SELECT * FROM gala_wytypowani WHERE kategoria='$r[nazwa]'"; { } } }
Chodzi w nim o to, że wyświetla do każdej kategorii zapisanej w tabeli gala_kat wyświetla okienko select'a z osobami pasującymi do tej kategorii z tabeli gala_wytypowani.
To oczywiście śmiga. Problem zaczyna się wtedy, gdy chce to zapisać do bazy. Jak wiadomo nie mogę przewidzieć z góry ile będzie kategorii, dlatego musiałbym zapisać to w komórce tabeli w formacie:
odpowiedź 1 | odpowiedź 2 | odpowiedź 3 |
i wtedy mógłbym jechać ile by dusza zapragnęła, problem w tym, że nie wiem jak to zrobić żeby zczytać wszystkie dane z POST'a albo je jakoś przeżucić do jednej zmiennej, czy cokolwiek, żeby dało się to jakoś zapisać w jednej komórce tabeli w bazie...