mam taki problem
mam zapytanie do bazy, które częściowo działa a częściowo nie
Mam 2 pola typu select w formularzu z których pobieram dane i je przesyłam na kolejną stronę
if ($IDPRODUKTU != null || $IDPRODUKTU > 0){ header("Location: dodajTabela.php?RodzajProduktup=$RODZAJPRODUKTU&Opisp=$OPISPRODUKTU&NazwaProduktup=$RodPRODUKTU"); }
i jak sobie wyrzucam dane przy pomocy $_GET z linka to mi się zawsze wyświetlają odpowiednio przekazane zmienne
W tabeli mam załóżmy 3 kolumny i 2 wiersze
Grupa | Opis | Rodzaj
Ulotka A6 - 105 x 148 mm | Kreda błysk 130g | Ulotki
Ulotka A6 - 105 x 148 mm | Kreda błysk 130g + lakier dyspensyjny | Ulotki
I teraz zapytanie moje w php jest takie:
<?php $GRU = $_GET['RodzajProduktup']; $PRDN = $_GET['Opisp']; $RDZ = $_GET['NazwaProduktup']; $mojezapytanie = mysql_query("Select ID, Grupa, Ilosc, Opis, Kolor, Cena, Rodzaj, KolorG From Produkty WHERE Grupa='$GRU' AND Opis = '$PRDN' AND Rodzaj='$RDZ';") ?>
Co robię zatem źle gdyż:
- jak z selectów wyrzucę odpowiednio i prześlę dane gdzie jedno z pól jest --> Kreda błysk 130g to pojawia się tabela z danymi i je wyświetla w tabeli wszystko jest OK
- ale jak wybiorę tą drugą opcję czyli --> Kreda błysk 130g + lakier dyspensyjny to jest pusty wynik zwracany
Jakieś podpowiedzi??
linki, które prowadzą do wyniku wyszukiwania wyglądają następująco:
jakistamadres.pl/dodajTabela.php?RodzajProduktup=Ulotka A6 - 105 x 148 mm&Opisp=Kreda błysk 130g&NazwaProduktup=Ulotki <-- Ten link jest ok i wyświetla tabelę
jakistamadres.pl/dodajTabela.php?RodzajProduktup=Ulotka A6 - 105 x 148 mm&Opisp=Kreda błysk 130g + lakier dyspensyjny&NazwaProduktup=Ulotki <-- Ten link nie wyświetla wyników ale też nie wywala błędu
Zapytanie jest to samo tylko zmienia się parametr &Opisp. Może ten "+" coś psuje?? Nie mam już pomysłu .....