Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Motywacja do tworzenia gier przegladarkowych
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
universalStudio
Pracuje od jakiegos czasu nad mobilno-desktopowa gra w js/canvas, poczatkowo pisanie tej gry mialo pelnic role nauki js, pozniej ciaglego udoskonalania gry oraz jakosci kodu.
Aktaulnie, glownie z braku czasu, trace motywacje na rozwijanie tej gry. Tym bardziej, ze mam wrazenie, iz juz nic za duzo sie nie naucze tworzac ją.
Dlatego zastanwiam sie czy jest sens kontynowac prace nad nia. Inaczej piszac jakie sa mozliwosci na pozniejsze wykorzystanie tej gry w celach zarobkowych? Kompletie sie nie orientuje w tej tematyce... czy istnieja moze portale ktore promuje tego typu projekty? Czy znane sa wam sposoby jak mozna zarabiac na grach? Oczywiscie zarabiac ale w sposob niebezposredni, wiadomo ze w tych czasach przy tak duzej konkurencji, praktycznie nie ma szans sprzedawac dostepu do gry... Bardziej chodzi o cos w rodzaju reklamy, tak jak to sie dzieje na kanałach youtube z duza ogladalnoscia.

Ogólnie wiadomo, ze najwazniejsze aby gra byla grywalna, jesli zalozymy, ze gra ma potencjal, co dalej? Co mozna z nia zrobic, zeby miec dalsza motywacje na jej rozwoj?
aniolekx
sprawdź takie rozwiązanie jak Phonegap, jeżeli wypościłbyś jakąś ciekawa grę na Androida to pewnie byłaby szansa coś zarobić smile.gif, a przy okazji znów czegoś ciekawego się nauczysz smile.gif
PrinceOfPersia
Wiem, że jest coś takiego jeszcze jak http://kongregate.com , na Facebooka można wrzucać jako aplikację facebookową...
ale na ile można zarobić? Nie wiem. Sam jestem jeszcze na etapie robienia dopiero.
!*!
Jeśli przy tym napisałeś dobry silnik gry, możesz go sprzedać na licencji. W zależności od gry można wprowadzić system free to play + mikropłatności za kompletne bzdury i/lub pay to win w wiadomym celu na podobnej zasadzie, do tego dochodzą reklamy w formie bannerów lub jeśli silnik na to pozwala w samej grze.
A jeszcze lepiej jakbyś poszedł w ślady twórców this war of mine, wypuszczasz akcje na giełdzie za 3zł, a później słupki idą w górę 65,50zł bo gra była w top 3 na steam ;)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.