Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Przekształcenie kodu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Astic90
Witam wszystkich !
Mam małą zagwozdkę a raczej ogromną dla mnie bo jestem dopiero początkującą osobo w tym temacie.
Sprawa wygląda tak, mam poniższy kod używany do logowania. Zagwozdka polega na tym że kiedy wpisze złe hasło i nazwę usera strona się przeładowuję. Chciałabym żeby jak przy pozostawieniu pul pustymi przy błędnych danych też wyświetlił się komunikat. Czy ktoś mi może powiedzieć jak to przekształcić questionmark.gif

1. $model=new LoginForm;
  2. if(isset($_POST['logowanie']))
  3. {
  4. $model->przypisz($_POST['login'],$_POST['haslo']);
  5. if($model->validate() && $model->login())
  6. {
  7. $this->redirect('/konto/index'); }
  8. }else
  9. {
  10. Yii::app()->user->setFlash('danger', "Podane dane są błędne. Sprawdz poprawności nazwy użytkownika oraz hasła.");
  11. }
  12. }
Kshyhoo
Miła osobo, witamy na Forum. Zapoznaj się z panującymi tu zasadami.
Zapewne "żeby jak przy pozostawieniu pul pustymi przy błędnych danych też wyświetlił się komunikat" będzie potrzebna klasa, do której odwołuje się wklejony przez Ciebie skrypt.

PS. niestety, nie jesteśmy aż tak mocni, żeby posługiwać się językiem mistrza Yody... prosimy o wybaczenie.
zielu001
  1. $this->redirect('/konto/index'); } else Yii::app()->user->setFlash('danger', "Pola muszą być wypełnione");

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.