Chciłbym kontynuować temat
<?php
$form_button = '<form action="usun.php" method="POST"><input type="submit" value="Usuń"></form>';
function lacz_bd()
{
$db = new mysqli('localhost', 'tomek200', 'haslo', 'jakas baza');
if (! $db)
return false;
$db->autocommit(TRUE);
return $db;
}
//połaczenie z bazą
$db = lacz_bd();
//zapytanie sql do bazy określające jakie dane mają zostać pobrane
$zapytanie = "select data1, data, cena, ilosc, suma from users ORDER BY `ID` DESC";
//pobranie wyniku zapytania
$wynik = $db->query($zapytanie);
//obliczanie ilości rekordów
$ile_znalezionych = $wynik->num_rows;
//rozpoczynamy budowanie tabeli dla naszych danych
echo '<tr><td style="border:solid 1px #000">Data</td><td style="border:solid 1px #000">Imie</td> <td style="border:solid 1px #000">E-Mail </td> <td style="border:solid 1px #000;padding:5px;">Temat</td> <td style="border:solid 1px #000; width: 100px;">Wiadomość</td> </tr>'; //pętla po rekordach z bazy
for ($i=0; $i <$ile_znalezionych; $i++)
{
$wiersz = $wynik->fetch_assoc();
echo '<td style="border:solid 1px #000;padding: 10px;">'.$wiersz['data1'].'</td>'; echo '<td style="border:solid 1px #000;padding: 10px;">'.$wiersz['data'].'</td>'; echo '<td style="padding: 10px;border:solid 1px #000">'.$wiersz['cena'].'</td>'; echo '<td style="padding: 10px;border:solid 1px #000">'.$wiersz['ilosc'].'</td>'; echo '<td style="padding: 10px;border:solid 1px #000;width: 50px;">'.$wiersz['suma'].'</td>'; echo '<td style="padding: 10px;border:solid 1px #000;width: 50px;">'.$form_button.'</td>'; }
?>
W pliku usun.php mam zapytanie
DELETE FROM `tabela` WHERE ID
Moje pytanie to co mam wpisać po ID żeby nie usówało mi wszystkich rekordów tylko ten przy którym wcisneliśmy przycisk usuń? Chodzi mi o coś takiego jak w PHP My Admin.