Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CodeIgniter]Trendy
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
bubx2k
Poszukiwałem czegoś co zastąpi mi skutecznie CodeIgniter. Obadałem Slim oraz Yii - oba mi w sumie odpowiadają.
Ale dzisiaj stwierdziłem, że poszukam waszej opinii o najlepiej mi w sumie znanym frameworku, opinie są jakie są.

Zaskakująca jest natomiast informacja z Google Trends.
Oczywiście Laravel idzie w górę, zaskoczeniem jest jednak CI, który przecież jest tak słaby, tak zły.
Google Trends

Co sądzicie?
Pyton_000
Jeśli lubisz minimalizm to Slim/Yii2 jest jak najbardziej.
Prostota to Laravel
Jak chcesz Czarnego ogirea to Symfony 2
Zend jest chyba dla ludzi z przyzwyczajeniem wink.gif

Teraz jeszcze niedługo wychodzi CakePHP3 więc też można się zainteresować (ale nie wiem czy bardzo poważnie) bo jest przyjemny.
Phalcon mało popularny ze względu na swoją specyfikę i dość trudny na początku

Kohana jaka jest każdy widzi wink.gif

Poza tym temat o FM już jest, i każdy powie Ci coś innego. Sam musisz poprzeglądać, zerknąć na trendy rynkowe gdzie i w czym się zarabia, wybrać odpowiednie narzędzie i działać.
bubx2k
Temat raczej nie dotyczy wyboru fm. A raczej dziwnej sytuacji: złego zdania na temat CI, a jednocześnie nieadekwatnych wyników w Google Trends.
markuz
Ja nie wiem co w tym dziwnego. CI to jeden z najprostszych framework`ów. Znam kilka innych, ale jak mam mały projekt do zrobienia to używam CI.
PS. Jak chce wbić gwóźdź to po co mi wiertarka, śrubokręt, młotek, piła jak wystarczy sam młotek wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.