Na nowym serwerze stworzyłem bazę danych, przeniosłem wysztkie pliki z jednego ftp na drugi i skopiowałem całą baze danych.
Niestety przy próbie wejścia na stronę na nowym serwerze wyskakuje błąd
Forbidden
You don't have permission to access /index.php on this server.
Zauważyłem że powoduje go linijka kodu w .htaccess "Options FollowSymlinks" . Gdy ją usunę strona się ładuję jednak cały czas jestem w index. Nawet gdy próbuję przejśc do innej zakładki , w oknie przeglądarki widać ze w niej jestem np. "mojastrona.pl/kontakt" jednak i tak cały czas wyświetlany jest index a nie teść podstrony kontakt.
To mój cały .htaccess który wcześniej normalnie działał na home.pl :
Options FollowSymlinks
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^galeria/([^-]+)/$ index.php?page=galeria&kategoria=$1 [L]
RewriteRule ^([^-]+)/$ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^galeria/$ index.php?page=galeria [L]
RewriteRule ^kontakt/$ index.php?page=kontakt [L]
Drugi problem z jakim się zetknąłem to baza danych.
W home jak i w ovh miałem wykupiony serwer z możliwością jednej bazy danych.
Jednak gdy już logowałem się do panelu myadmin w home widniały tam dwie bazy. jedna to moja druga to "information_schema"
w ovh jest tylko i wyłącznie moja baza a próba wgrania information_schema kończy się niepowodzeniem ponieważ panel mysql z ovh nie zezwala na dodanie drugiej bazy. Czy może to mieć związek z nieprawidłowym działaniem mojej strony

Dopiero zaczynam przygodę ze stronami i mam jeszcze jedno nurtujące mnie pytanie,
Przy zakładaniu serwera w ovh musiałem podać domenę do rejestracji badz domenę którą posiadam już w jakims innym serwisie, żeby można było ją dopisać do hostingu.
Podałem domenę którą aktualnie mam zarejestrowaną w home.pl, nie zrobiłem żadnego przekierowania.
Domena automatycznie dodała się do ovh i ku mojemu zdziwieniu mogłem utworzyć sobie e-mail na ovh z domeną z home. Czyli , aktualnie na home.pl mam email abc@domena.pl i na ovh także abc@domena.pl. Jednak z jendego jak i drugiego e mail moge wysyłac wiadomości. Jednak gdy wyślę jakąs wiadomośc na ten adres przychodzi ona tylko na serwer w home. Dziwi mnie tylko fakt że mogę utworzyć taki sam e mail w ovh. Czy dobrze rozumiem że w taki sposób każdy mógłby przy zakładaniu hostingu deklarować że to jego domena i podszywać się potem pod czyjegoś e-maila

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz