Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ochrona obiektywu w tel. komórkowym
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
athabus
Hej,
wymieniam właśnie telefon - w moim obecnym samsungu doprowadziłem powłokę obiektywu aparatu do takiego stanu, że woła o pomstę do nieba. Telefon noszę w kieszeni i raczej tak pozostanie. Nie rozczulam się nad telefonami bo i tak dość często mam okazję wymieniać aparaty na nowe i raczej to się nie zmieni. Zależy mi jedynie na tym aby uchronić obiektyw aparatu, bo niestety jego skrajne porysowanie wpływa negatywnie na jakość zdjęć, a na tym mi trochę zależy. Co gorsza galaxy s5, który zamówiłem z tego co widzę na zdjęciach ma mocno wystający obiektyw = jeszcze więcej zarysowań.

Myślę nad jednostronnym etui żelowym - dzięki czemu obiektyw trochę się chowa i nie rysuje się np. przy odkładaniu na biurko, ale może są jakieś lepsze sposoby?
Wazniak96
Z tego co pamiętam firma nillkin wraz ze szkłem na ekran dawała folię na obiektyw ale nie wiem jak z tym modelem. Zawsze możesz spróbować dociąć z folii na ekran ale nie wiem czy nie pogorszy to jakości zdjęcia wink.gif
Pyton_000
W sieci krążył film co zrobić z wystającym obiektywem w iP wink.gif W sgs też to się sprawdzi biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.