Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: plPHP
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > PostgreSQL
SongoQ
Czy ktos z osob przebywajacych na tym forum uzywa tego jezyka?? Jesli tak to prosze opisac odczucia podczas pisania. Tak sie zastanawiam czy nie przejsc z plpgsql'a na plphp.
Seth
Jak dla mnie jedynym plusem jest to, ze skladnia jest taka jak w php.

Wadami jest to, ze na hostingah moga tego nie oferowac, a i przy tym nauka plpgsql bedzie bardziej przydatna bo jest podobna do PL/SQL'a, ktory jest wykorzystywany np. w MS SQL Serverze.
SongoQ
@Seth ale czy uzywałeś już plPHP?
Blackhole
A gdzie mogę znaleźć jakiś kurs plpgsql'a :?:
bela
za takie posty to ban odrazu powinien byc dry.gif

1. wynik z googla http://www.phpfreaks.com/postgresqlmanual/page/plpgsql.html

wpisz 'plpgsql manual' dry.gif
Jabol
hmmm... ja się tam nauczyłem z oficjalngo manuala. Ale jeżeli komuś to nie odpowiada... to może lepiej zostawić plpgsql?
a plgpsql ma naprawdę wiele zalet, jak np. zgodność typów, ogólne podobieństwo składnia, interaktywność z bazą i tak dalej... To są naprawdę potężne zalety.
plphp osobiście traktuje bardziej jako ciekawostkę aniżeli prawdziwie użyteczne narzędzie.
SongoQ
Mam nadzieje ze sie plphp rozwinie i bedzie mial wilu zwolennikow. W wolnym czasie przetestuje i odczucia odnosnie plphp wrzuce na forum.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.