Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Polskie znaki na stronie pojawiają się i znikają
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
JoShiMa
Może ktoś tu mi poradzi z problemem, który spędza mi trochę sen z oczu. O polskich znakach na stronie napisano już chyba wszystko albo prawie wszystko. I generalnie umiem sobie z nimi poradzić bez większego trudu. Mam jednak pewien serwis (odziedziczony) oparty o phpBB by Przemo (nie wiem czy to istotne) który zachowuje się dość chaotycznie i chimerycznie jeśli o polskie znaki idzie.

Otóż one znikają i pojawiają się. Podczas korzystania z serwisu w najmniej spodziewanym momencie (kolejne przeładowanie strony bez żadnej widocznej prawidłowości) nagle znikają polskie znaki. Zarówno te które pochodzą z plików jak i te z bazy. Odświeżenie strony powoduje, że znaki się pojawiają tam gdzie powinny być i dalej można korzystać aż do następnego fikołka.

Czy ktokolwiek potrafi mi podpowiedzieć co może być przyczyną takiego dziwnego zachowania skryptu?
com
zgaduje,kwestia użytych fontów?
JoShiMa
Cytat(com @ 25.06.2015, 21:50:17 ) *
zgaduje,kwestia użytych fontów?

Użyte fonty to:
Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif
Trebuchet MS
Courier, 'Courier New', sans-serif

Nie wiem czy któryś mógłby powodować problemy i dlaczego miałyby znikać po przeładowaniu strony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.