Zrobiłam koszyk na zakupy i mi ogólnie już działa ale nie działa mi w koszyku zrobienie pola przy cenie artykułu w które będę wpisywała ilość m^2 i zapisywała ale tylko dla danego artykułu, nie masowo dla wszystkich artykułów w koszyka.
<?php /* inicjuje zmienna */ $_SESSION['powierzchnia'] = 0; } /* przetwarza dane formularza powierzchni */ } } { } ?> <!DOCTYPE html> <html> <head> <meta charset="UTF-8"> <title>Firma budowlana </title> </head> <body> <h1>Twoj koszyk z zakupami</h1> <?php // definicja tablic z towarami oraz cenami { $towary[$row['ID']]=$row['Nazwa_uslugi']; $ceny[$row['ID']]=$row['Cena_za_metr']; } ?> <table border="1"> </thead> <tr> <th>Nazwa usługi</th> <th>Cena za metr</th> </tr> </thead> <tbody> <?php $suma = 0; $powierzchnia = 1; if($_SESSION['powierzchnia']>0){ $powierzchnia = $_SESSION['powierzchnia']; } { <form method=\"get\" action=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\"> <input type=\"submit\" value=\"zapisz\"> </form> $suma = $suma + ($ceny[$_SESSION['koszyk'][$i]]); } ?> </tbody> <tfoot> <tr> <th align="right">Naleznosc: </th><br> <th align="right"><?php echo number_format($suma,2); ?> zlotych.</th> </tr> </tfoot> </table> <p><a href="towary.php">Kupuj dalej</a> lub też: <a href="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>?reset=1">Wyczysc swoj koszyk</a></p> </body> </html>
W jaki sposób to zrobić? Prawie wszystko mam tylko tego mi brakuje
Dodałam coś takiego ale z tym mi nie działa:
<form method=\"get\" action=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\"> <input type=\"submit\" value=\"zapisz\"> </form>