Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyświetlanie zawartosci bazy danych na kilku stronach
Forum PHP.pl > Forum > PHP
NoSleep2
Siema,
Jak zrobić wyświetlanie zawartości bazy danych na kilku stronach??
mam tutaj prosty kod:
  1. $logi = mysql_query('SELECT * FROM '.$prefix.'logi_logowania ORDER BY ID', $connect) or die ('Wyswietl');
  2. echo ('<form action="index.php" method="POST"><table border="1"><tr><td>ID</td><td>IP</td><td>DATE</td><td>USERNAME</td><td>PASSWORD</td><td>SHARE</td></tr>');
  3. while($logi_w = mysql_fetch_array($logi)){
  4. //echo ('<tr><td><input type="radio" name="ID" value="'.$logi_w['ID'].'" /></td>');
  5. echo ('<td>'.$logi_w['ID'].'</td>');
  6. echo ('<td>'.$logi_w['IP'].'</td>');
  7. echo ('<td>'.$logi_w['DATE'].'</td>');
  8. echo ('<td>'.$logi_w['USERNAME'].'</td>');
  9. echo ('<td>'.$logi_w['PASSWORD'].'</td>');
  10. echo ('<td>'.$logi_w['SHARE'].'</td>');
  11. echo('</tr>');
  12. }

ilość ID == 180+

chciałbym abyście mi pomogli aby np. ilość max wyświetlanie rekordów była 1-25,następnie na dole strony pokazują się następne strony gdzie mogę zobaczyć dalszą ilość logów od 25 do 50 itd.
markuz
1. Pobierasz ilość rekordów
2. Obliczasz ilość stron, wyświetlasz linki do stron z parametrem np. index.php?page=1
3. Przy wejściu na stronę, przed wyświetleniem wyników sprawdzasz numer strony np. $page = (int) (isset($_GET['page'] ? $_GET['page'] : 0);
4. Pobierasz rekordy gdzie LIMIT {ILOŚĆ_DANYCH_NA_STRONIE} OFFSET {NUMER_STRONY * ILOŚĆ_DANYCH_NA_STRONIE}
NoSleep2
No wiesz, teorie znam gorzej z praktyką ?

NickOver
To już nie była teoria lecz przykład. Jeśli chcesz dokładnego przykładu to: KLIK

BTW o co pytasz w poprzednim poście?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.