Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][JavaScript][PHP]Poprawne wyświetlanie apostrofów, cudzysłowów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
slawekxx
Witam,
Mam problem z poprawnym skorzystaniem z apostrofów i cudzysłowów w PHP
a mianowicie w HTML chce uzyskać coś takiego
  1. <a href="java script:selectToggle(true, 'theForm');">All</a> | <a href="java script:selectToggle(false, 'theForm');">None</a>

w PHP mam napisanie taką linijkę
  1. echo "<form name='theForm'><a href='java script:selectToggle(true, 'theForm');'>All</a> | <a href='java script:selectToggle(false, 'theForm');'>None</a>";

a kod HTML wyświetlany przez przeglądarkę z przykładu PHP wygląda tak

1. <a href="java script:selectToggle(true," theform');'="">All</a><a href="java script:selectToggle(false," theform');'="">None</a>

jak prawidłowo użyć apostrofów i cudzysłowów w kodzie PHP ?
Damonsson
To co podajesz w echo nie ma prawa magicznie zamienić ' na ", wiec coś ściemniasz.

Cudzysłowy i apostrofy escape'uje się w taki sposób, myślę, że to rozwiążę Twój problem jakikolwiek on jest:
  1. \" \'
patwoj98
w echo faktycznie mu się błąd może robić bo przecież najpierw się zamyka potem otwiera i mając kilka ' skrypt otwiera, zamyka, otwiera, zamyka a nie czyta co dalej będzie i się nie zastanawia.
Kolega wyżej podał odpowiedź wink.gif
Pyton_000
echo addslashes('...')
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.