Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Upoad plików w PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
olo707
Witam

Mam taki problem że nie mogę uploadować zdjęć (na localhoscie, używam xampp-a) przez skrypt , który jest wykonany w php. Wiem że to nie jest wina skryptu bo podobną konstrukcję używałem wiele razy (prosty skrypt w php i formularz w html). Po naciśnięciu upload wyskakuje mi następujący błąd "File upload error - unable to create a temporary file". Wszystko wskazuje na to że tmp folder jest już zapełniony i dlatego tak się dzieje. Cy można utworzyć swój własny tymczasowy folder do którego będą trafiały pliki czy może powinienem oczyścić (nie wiem czy to możliwe) domyślny folder tymczasowy. Wolałbym to pierwsze rozwiązanie.
Chciałbym tego typu rozwiązanie zastosować w aplikacji po wrzuceniu na hosting. Czy wówczas tego typu problemy też mogą się pojawić ? Z góry dzięki za odpowiedź.
kapslokk
Sprawdź czy masz ustawiony upload_tmp_dir w php.ini
olo707
niezależnie od tego czy jest ustawiony czy nie ten błąd pojawił mi się dopiero teraz po dość intensywnym uploadwaniu zdjęć przez kilka dni bo od takiego czasu pisze skrypt oparty na tej funkcjonalności
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.